x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvern - Ordonan]` pentru publicitatea de stat

Guvern - Ordonan]` pentru publicitatea de stat

18 Mai 2005   •   00:00

Guvernul a reglementat printr-o ordonan]` de urgen]`, adoptat` n ultima [edin]`, acordarea contractelor de publicitate de stat a anun]at ieri purt`torul de cuvănt, Oana Marinescu.

Noul act modific` legisla]ia privind achizi]iile publice [i prevede ncadrarea contractelor pentru publicitatea de stat ntr-o categorie special`, numit` contract de publicitate media, care va reglementa rela]iile financiare dintre companiile de stat [i cele media.

SITE. Actul normativ prevede ca toate anun]urile privind contractele de publicitate media mai mari de 2.000 de euro s` fie publicate pe un site guvernamental specializat, accesabil la adresa www.publicitatepublica.ro. Autoritatea contractant` va publica aici procedura de derulare a contractului, criteriile de evaluare a ofertelor institu]iilor media interesate, algoritmul de calcul folosit [i, dup` ncheierea contractului, con]inutul acestuia. Cum ns` acest site va deveni opera]ional n 90 de zile de la intrarea n vigoare a ordonan]ei, p~n` atunci autorit`]ile au obliga]ia de a respecta procedura de transparen]` prev`zut`, afi[~nd toate informa]iile pe site-ul propriu. Nerespectarea acestor prevederi se sanc]ioneaz` cu amend` ntre 30 [i 75 de milioane de lei. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic