x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul a admis 18 amendamente la codul civil şi cinci la cel penal

Guvernul a admis 18 amendamente la codul civil şi cinci la cel penal

22 Iun 2009   •   00:00

Guvernul a adoptat, astăzi, forma finală a proiectelor codurilor penal şi civil, după ce a analizat ultimele amendamente depuse de parlamentari, a anunţat, după şedinţa Cabinetului, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.



În ceea ce priveşte codul civil, din cele 42 de amendamente aduse, au fost aprobate 18, iar la codul penal au fost admise 5 din 10 propuse de parlamentari.

Amendamentele nu au vizat schimbări majore faţă de prevederile cuprinse în proiectele codurilor rezultate din Parlament, a subliniat Muntean.

'Modificările nu sunt de structură şi au vizat, în special, recomandări şi s-a ţinut cont şi de observaţiile Consiliului Legislativ şi ale Consiliului Superior al Magistraturii. Cu alte cuvinte, amendamentele au vizat forma şi nu conţinutul', a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Membrii Guvernului au dezbătut, într-o şedinţă care a durat nu mai mult de o jumătate de oră, ultimele amendamente depuse la proiectele codurilor penal şi civil asupra cărora Executivul urmează să-şi angajeze, luni după-amiază, răspunderea în faţa Parlamentului.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, în cadrul şedinţei Executivului, că este un deplin acord între specialişti şi membri celor două subcomisii parlamentare de resort. 'Să fie într-un ceas bun!', a spus el.

Agerpres

×
Subiecte în articol: politic