x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul a stabilit câte buletine de vot vor fi trimise către secţiile de votare din străinătate

Guvernul a stabilit câte buletine de vot vor fi trimise către secţiile de votare din străinătate

11 Noi 2014   •   17:26
Guvernul a stabilit câte buletine de vot vor fi trimise către secţiile de votare din străinătate
Sursa foto: Guvernul a stabilit câte buletine de vot vor fi trimise către secţiile de votare din străinătate

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, pentru cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial, Monitorul Oficial tipăreşte 20.945.068 de buletine de vot, iar, în urma cererii Ministerului Afacerilor Externe, vor fi confecţionate încă 400 de ştampile cu menţiunea ''Votat'', pentru secţiile de votare din diaspora. Un număr de 800.000 de buletine de vot vor fi trimise către secţiile de votare din străinătate, se arată în informarea privind stadiul pregătirii alegerilor din 16 noiembrie, prezentată în şedinţa de marţi a Guvernului.

În informarea prezentată Guvernului se reaminteşte că, 'în scopul fluidizării procesului de votare în străinătate şi pentru remedierea deficienţelor constatate la primul tur de scrutin, BEC a adoptat Decizia nr. 125D privind măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2014 la secţiile de votare din străinătate'.

×
Subiecte în articol: buletine de vot strainatate guvern