x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Guvernul refuză propunerile PC

Guvernul refuză propunerile PC

de Jurnalul National    |    05 Sep 2007   •   00:00

Executivul nu poate susţine cele patru proiecte de lege iniţiate de conservatori, referitoare la fondul de solidaritate pentru pensionari, prelungirea contractelor de inchiriere pentru pensionarii din casele naţionalizate, neimpozitarea profitului reinvestit şi reducerea TVA pentru produsele alimentare de bază, pentru că afectează "filozofia fiscală bugetară".


Acesta a fost răspunsul pe care premierul Călin Popescu Tăriceanu i l-a dat ieri preşedintelui PC, Dan Voiculescu, la solicitarea de a primit sprijin pentru adoptarea celor patru proiecte de lege. La intălnirea de ieri au mai participat, potrivit unui comunicat al Guvernului, şi miniştrii Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, şi Muncii, Paul Păcuraru.


Liderul conservatorilor a protestat faţă de "maniera in care PNL inţelege să se raporteze la problema reducerii TVA la alimentele de bază şi spune că discuţiile nu s-au finalizat cu un răspuns concret, in condiţiile in care reprezentanţii Executivului au recomandat PC continuarea negocierilor parlamentare. "Mi se pare că situaţia continuării negocierilor parlamentare pentru reducerea TVA la alimentele de bază, de exemplu, in condiţiile in care, după seceta din această vară, se ştie clar că preţurile alimentelor vor creşte, este doar un fel de a spune "nu" acestui proiect. Or, din punctul nostru de vedere, aceste intălniri au avut un obiectiv foarte clar: aprobarea de urgenţă a acestor propuneri legislative", a precizat liderul conservator.

×
Subiecte în articol: politic