x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele INS a fost demis. Interimatul va fi asigurat de vicepreşedintele Beatrix Gered

Preşedintele INS a fost demis. Interimatul va fi asigurat de vicepreşedintele Beatrix Gered

04 Ian 2013   •   10:04
Preşedintele INS a fost demis. Interimatul va fi asigurat de vicepreşedintele Beatrix Gered
Sursa foto: gov.ro
UPDATE 21:53 - Vergil Voineagu a fost demis de către premierul Victor Ponta de la conducerea Institutului Naţional de Statistică, atribuţiile de preşedinte urmând să fie exercitate temporar, până la numirea noii conduceri, de către Beatrix Gered, vicepreşedinte al instituţiei, care beneficiază de sprijinul UDMR.
 
UPDATE 13:45 - Parlamentul va intra, de la 21 ianuarie, în sesiune extraordinară, pentru a adopta proiectul de buget şi alte proiecte legislative ale Guvernului care trebuie adoptate de urgenţă, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta.

"Am discutat cu cei doi preşedinţi ai Parlamentului, începând cu data de 21 ianuarie Parlamentul va fi în sesiune extraordinară, la treabă. Asta înseamnă pentru fiecare dintre dumneavoastră nu doar bugetul, ci tot ceea ce aveţi din partea de ordonanţe simple, de legi urgente de aprobat în Parlament. Să luaţi legătura cu comisiile parlamentare să putem să le adoptăm în Parlament", le-a transmis premierul miniştrilor, la începutul şedinţei de Guvern.

UPDATE 12:47
- Conducerea Institutului Naţional de Statistică va fi demisă. Decizia a fost luată de premierul Victor Ponta în prima şedinţă de Guvern din acest an. Demiterea conducerii INS vine în urma "greşelii grave" comise în calcularea PIB pe 2011. Ponta a declarat că are nevoie ca la INS să lucreze oameni pe care se poate baza.

Premierul Victor Ponta a declarat pe 3 ianuarie că o eroare de calcul a Institutului Naţional de Statistică privind Produsul Intern Brut va determina reducerea cheltuielilor bugetare prevăzute pentru anul viitor cu aproape 1 miliarde de lei pentru încadrarea în ţinta de deficit stabilită.

.....................

Guvernul se va reuni astăzi în prima şedinţă din acest an, urmând să discute subiecte precum bugetul de stat pe 2013, apropiata vizită în România a delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, dar şi despre taxa auto, care a reintrat în vigoare de la 1 ianuarie.

Premierul Victor Ponta le-a cerut miniştrilor în ultima reuniune a Cabinetului care a avut loc anul trecut să pregătească bugetul pentru dezbatere în prima şedinţă din 2013, având în vedere că delegaţia Fondului Monetar Internaţional este aşteptată la Bucureşti pe 15 ianuarie.

"Pentru prima şedinţă de guvern pe anul 2013 ne vedem pregătiţi pentru buget, pentru FMI. (...) Sper ca Finanţele şi cei care lucrează la buget să fie foarte avansaţi şi asta înseamnă că până când vine delegaţia FMI toată lumea lucrează să avem bugetul pregătit", afirma premierul în şedinţa din 27 decembrie a Executivului.

El a subliniat că toţi miniştrii trebuie să fie pregătiţi pentru discuţiile pe care le vor avea cu partenerii internaţionali, precum şi la dezbaterile din Parlament.

De asemenea, premierul i-a cerut ministrului Mediului, Rovana Plumb, ca în prima şedinţă de guvern din 2013 să prezinte o informare şi o propunere privind situaţia taxei auto la prima vânzare. Forma iniţială a taxei auto, suspendată până la 31 decembrie, a reintrat în vigoare de la 1 ianuarie, însă Executivul are în vedere modificarea acesteia.

Tot în şedinţa de vineri ar urma să se discute şi hotărârile de guvern privind restructurarea şi reorganizarea ministerelor.

Reprezentantul rezident al FMI pentru România şi Bulgaria, Tonny Lybek, a anunţat într-un comunicat remis joi că misiunea Fondului Monetar Internaţional, condusă de negociatorul-şef pentru România, Erik de Vrijer, va veni la Bucureşti pe 15 ianuarie, pentru cea de-a şaptea şi a opta evaluare a acordului stand by cu România.

×