Plenul Camerei Deputaţilor, la şedinţa căruia au participat şi deputaţii PNL şi PSD, a adoptat cererea preşedintelui de reexaminare şi legea cu modificări cu 172 de voturi favorabile, exprimarea votului făcându-se prin apel nominal la cererea grupului miniorităţilor naţionale, a grupului PNL şi a grupului PSD.
Astfel, prin modificarea articolului referitor la vârsta de pensionare, bărbaţii vor ieşi la pensie la 65 de ani, iar femeile la 63. Pentru că marţi nu s-a dat decât votul decisiv asupra legii, deputaţii nu au mai reluat dezbaterile, dar opoziţia a cerut vehement ca opţiunea fiecărui parlamentar să fie anunţată cu voce tare, astfel încât „să se înregistreze pe camerele de luat vederi”. Pentru că a spus cu jumătate de gură că votează în favoarea legii, pedelistul Gheorghe Albu a atras vociferările Opoziţiei, iar Opoziţia şi-a atras fluierăturile din partea Puterii. „Panaramelor!”, s-a auzit şi din băncile pedeliştilor, cu referire la deputaţii PNL şi PSD.
După ce secretarul Dumitru Pardău (PDL) a anunţat cele 172 de voturi „pentru”, PSD şi PNL au îndemnat PDL să declare ziua de 7 decembrie drept „Ziua de luptă împotriva pensionarilor”. „Prin efectele dezastruoase asupra punctului de pensie, asupra pensiilor anticipate, asupra pensiilor de boală, această lege distruge şi statul de drept şi statul social. Este cea mai neagră zi a pensionarilor”, a declarat deputatul PSD Ioan Cindrea. „Să ferească Dumnezeu să ajungeţi să beneficiaţi de această lege!”, le-a urat el pedeliştilor, după care ministrul Ioan Botiş a întors „urarea” înspre Opoziţie: „O să ajungeţi să mulţumiţi că luaţi pensie pe această lege!”. Deputatul PNL Traian Dobre a declarat că legea este făcută cu un singur scop: „să îngheţe punctul de pensie şi să reducă cheltuielile cu drepturile acordate celor care au muncit o viaţă”. „Nu am reformat nimic, doar am afectat cinci milioane de oameni. Legea a fost adoptată la presiunile FMI”, a încheiat Dobre. Deputatul PSD Aura Vasile a acuzat PDL că a girat şi de această dată un vot neregulamentar, pentru că s-a votat legea în ansamblu cu modificări. „Noi vom contesta la Curtea Constituţională pentru că, dacă data trecută am avut parte de un vot fraudulos, acum este vorba de un vot neregulamentar”, a anunţat Aura Vasile. Şi liberalii au anunţat că vor contesta legea la CCR urmând să aibă o discuţie în acest sens cu PSD.