x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Hoţia Robertei, acoperită legal

Hoţia Robertei, acoperită legal

de Monica Iordache Apostol    |    07 Dec 2010   •   09:13
Hoţia Robertei, acoperită legal
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional
141506-mr-20090121170506001.jpgPDL a reuşit să ascundă sub preş frauda gro­so­la­nă de la adoptarea în Camera Deputaţilor a Le­gii pensiilor. Plenul Ca­me­­rei Deputaţilor a adoptat marţi o dată cu cere­rea preşedintelui de reexaminare a legii, în pri­vin­ţa vârstei de pensionare, şi legea în ansamblu cu modificările cerute de şeful statului. Ast­fel, votul hoţesc dat în Camera Deputaţilor în 15 septembrie a fost va­lidat acum printr-un alt vot dat pe legea integrală. Formularea salvatoare a fost redactată în raportul Comisiei de muncă a Camerei De­pu­ta­ţilor, raportul fiind adoptat după ce PDL a forţat modificarea componenţei comisiei astfel încât să-şi asigure majoritatea.

Plenul Camerei Deputaţilor, la şedinţa că­ruia au participat şi deputaţii PNL şi PSD, a adoptat cererea preşedintelui de reexaminare şi legea cu modificări cu 172 de voturi favorabile, exprimarea votului făcându-se prin apel nominal la cererea grupului miniorităţilor naţionale, a grupului PNL şi a grupului PSD.

Astfel, prin modificarea articolului referitor la vârsta de pensionare, bărbaţii vor ieşi la pensie la 65 de ani, iar femeile la 63. Pentru că marţi nu s-a dat decât votul decisiv asupra legii, depu­ta­ţii nu au mai reluat dezbaterile, dar opoziţia a cerut vehement ca opţiunea fiecărui parlamentar să fie anunţată cu voce tare, astfel încât „să se înregistreze pe camerele de luat vederi”. Pentru că a spus cu jumătate de gură că votează în favoarea legii, pedelistul Gheorghe Albu a atras vociferările Opoziţiei, iar Opoziţia şi-a atras fluierăturile din partea Puterii. „Pa­na­ra­me­lor!”, s-a auzit şi din băncile pedeliştilor, cu referire la deputaţii PNL şi PSD.

După ce secretarul Dumitru Pardău (PDL) a anunţat cele 172 de voturi „pentru”, PSD şi PNL au îndemnat PDL să declare ziua de 7 de­cembrie drept „Ziua de luptă împotriva pensionarilor”. „Prin efectele dezastruoase asupra punctului de pensie, asupra pensiilor anticipa­te, asupra pensiilor de boală, această lege distruge şi statul de drept şi statul social. Este cea mai neagră zi a pensionarilor”, a declarat depu­ta­tul PSD Ioan Cindrea. „Să ferească Dumnezeu să ajungeţi să beneficiaţi de această lege!”, le-a urat el pedeliştilor, după care ministrul Ioan Botiş a întors „urarea” înspre Opoziţie: „O să ajungeţi să mulţumiţi că luaţi pensie pe aceas­tă lege!”. Deputatul PNL Traian Dobre a de­clarat că legea este făcută cu un singur scop: „să îngheţe  punctul de pensie şi să reducă cheltuielile cu drepturile acordate celor care au muncit o viaţă”. „Nu am reformat nimic, doar am afectat cinci milioane de oameni. Legea a fost adoptată la presiunile FMI”, a încheiat Dobre. Depu­ta­tul PSD Aura Vasile a acuzat PDL că a girat şi de această dată un vot neregulamentar, pentru că s-a votat legea în an­­sam­blu cu modificări. „Noi vom contesta la Cur­tea Constituţională pentru că, dacă data tre­cută am avut parte de un vot fraudulos, acum este vorba de un vot neregulamentar”, a anunţat Aura Va­sile. Şi li­be­­ralii au anunţat că vor contesta legea la CCR urmând să aibă o discuţie în acest sens cu PSD.

×
Subiecte în articol: politica parlament legea pensiilor adoptare