x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Hrebenciuc, despre arborarea unui steag al diversităţii la Parlament: Poate în următorii zeci de ani

Hrebenciuc, despre arborarea unui steag al diversităţii la Parlament: Poate în următorii zeci de ani

de Agerpres    |    03 Iun 2014   •   17:19
Hrebenciuc, despre arborarea unui steag al diversităţii la Parlament: Poate în următorii zeci de ani
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc a declarat marţi în legătură cu posibilitatea ca un steag al diversităţii să fie arborat la Parlament, aşa cum cere deputatul Remus Cernea, că în momentul de faţă nu vede "o şansă prea rapidă" în acest sens.

"Eu ştiu, poate în următorii zeci de ani, vedem", a spus Hrebenciuc, răspunzând unei întrebări ce viza gestul de marţi al lui Remus Cernea, care i-a înmânat preşedintelui de şedinţă un astfel de steag.

"A mai vrut domnul Mircovici unul şi l-am mai rugat (n.r. - pe Remus Cernea) să-mi dea încă un steag. Ele sunt la coşul de gunoi, amândouă", a afirmat Hrebenciuc.

Pe de altă parte, deputatul Remus Cernea a declarat că gestul său se înscrie în săptămâna diversităţii, manifestare care a început cu o zi în urmă, menţionând că arborarea steagului diversităţii cu ocazia unor manifestări specifice este o practică a mai multor parlamente europene.

"Şi ieri, la şedinţa de plen, şi astăzi, am dat un astfel de steag al diversităţii, un steag curcubeu. Ieri, domnului preşedinte Valeriu Zgonea, care a prezidat şedinţa, iar astăzi, domnului Viorel Hrebenciuc, care de asemenea a prezidat şedinţa de plen. Este pentru prima dată când a fost afişat steagul diversităţii în plenul Parlamentului României", a spus Cernea.

×