x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ilie Sârbu: Băsescu e disperat din cauza apariţiei USL

Ilie Sârbu: Băsescu e disperat din cauza apariţiei USL

17 Feb 2011   •   17:47
Ilie Sârbu: Băsescu e disperat din cauza apariţiei USL

Senatorul PSD Ilie Sârbu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara, că preşedintele Traian Băsescu are mai multe motive să fie "disperat", printre acestea numărându-se şi apariţia USL şi faptul că PDL "nu mai răspunde la comenzi".

"Băsescu are multe motive să fie disperat. Primul şi cel mai important este apariţia USL. Al doilea, la fel de important, este că partidul nu mai răspunde la comenzi, aşa cum făcea altădată. Al treilea este că a dus ţara unde a dus-o, nu mai are cum să o scoată din criză, nu are un Guvern pe măsura crizei şi a problemelor pe care le impune criza. Şi atunci putem să intuim că are o mare problemă. Dar, dincolo de cele trei, are şi o mare problemă personală: nu mai are suportul partidului, nu mai are pe ce se baza şi va fi foarte greu să rămână pe funcţia sa fără partid, fără Guvern, în următorii trei ani", a afirmat Sârbu, potrivit Mediafax.

El a adăugat că toate problemele "importante" ale ţării au trecut în planul al doilea, deoarece Băsescu şi democrat-liberalii nu pot să rezolve problemele legate de partid.

"Problemele mari ale ţării, pornirea economiei, nivelul de trai, rata dobânzilor, datoriile pe care le-au făcut, infrastructură, agricultură, totul e în criză, sunt în planul doi, fiindcă ei nu pot să îşi rezolve problemele strict legate de viaţa de partid. Viaţă de partid care, aparent, nu are importanţă, dar are, pentru că ea dă Guvernul, ea dă liniştea Guvernului, ea dă suportul Guvernului. Sunt lucruri interdependente", a spus Sârbu.

Potrivit acestuia, PDL va avea o cotă de şapte la sută, la alegerile din 2012. "Părerea mea e că PDL va ajunge de unde a pornit, în 2012, pe undeva pe la şapte la sută", a afirmat Sârbu.

Liderul senatorilor PSD a susţinut că, dacă Băsescu nu va fi oprit, ţara se va îndrepta spre dictatură.

"La ora actuală avem toate semnalele că ne îndreptăm spre dictatură, dacă domnul Băsescu nu va fi stopat. Dar eu am speranţa că colegii noştri din Parlament, partidele care susţin la ora actuală Guvernul - vorbesc de partide, nu de cele formate din trădători - îşi vor da seama că se îndreaptă spre o prăpastie din care nu îi va mai scoate nimeni", a conchis Sârbu.

×