x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ilie Sârbu se va retrage din politică pentru a activa la Curtea de Conturi

Ilie Sârbu se va retrage din politică pentru a activa la Curtea de Conturi

30 Aug 2015   •   21:25
Ilie Sârbu se va retrage din politică pentru a activa la Curtea de Conturi

Social-democratul Ilie Sârbu a declarat că se retrage din politică pentru a activa la Curtea de Conturi, propunerea nominalizării sale pentru funcţia de vicepreşedinte urmând să fie discutată săptămâna viitoare.

"E greu de spus de ce renunţ la politică după 23 de ani, dar lucrurile se simplifică. Întotdeauna, în politică, se succed generaţiile şi am apreciat că este un moment în care pot să fac mai mult în altă parte. (...) Săptămâna viitoare se va face concret propunerea. Funcţia nu îmi va permite să mai fiu membru (al PSD şi al Senatului - n.r.). Îmi voi da demisia din tot. Sunt obligat", a subliniat Sârbu.

Sârbu a adăugat că, deşi dorinţa sa de a lucra la Curtea de Conturi s-a conturat încă din februarie, a rămas la şefia grupului şi în sesiunea ordinară februarie-iunie fiindcă premierul Victor Ponta avea "nevoie".

"Cred că acolo (la Curtea de Conturi - n.r) pot să fac mult mai mult şi în ideea în care domeniul de care m-aş ocupa ar fi doar pe Agricultură - toate fondurile: SAPARD, PHARE, APDRP, instituţii pe care într-un fel eu le-am creat că aşa a fost viaţa. Când am închis capitolul de Agricultură, au apărut şi aceste instituţii. Într-un fel le cunosc de la baza lor. (...) Dacă tot mai sunt în putere şi dacă tot mai pot să fac ceva, m-am gândit la acest domeniu şi nu de acum. Din februarie se discută lucrul ăsta, dar tot am rămas având Victor nevoie de mine şi am reuşit să ţin grupul compact şi să lucrez foarte bine cu ei. Nu aş fi avut niciun alt motiv să mă retrag dacă nu ar fi fost dorinţa asta", a spus Sârbu, duminică, la Senat, după întâlnirea conducerii PSD cu senatorii social-democraţi.

Potrivit acestuia, demisia sa din calitatea de lider al grupului PSD din Senat nu s-a datorat vreunei nemulţumiri. Sârbu a adăugat că noul lider al grupului, Mihai Fifor, are calităţile necesare pentru a-şi îndeplini atribuţiile funcţiei.

"Poate la început nu o să fie la fel, poate, cum am reuşit eu să ţin grupul în mână. Dar e tânăr, are energie, e deştept, nu văd de ce n-ar putea să facă lucrul ăsta mai ales că, în trei ani, a învăţat de la mine destule lucruri", a mai spus Sârbu.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: ilie sărbu