x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: "Băsescu nu este omul care să renunţe"

Iliescu: "Băsescu nu este omul care să renunţe"

18 Mai 2009   •   00:00
Iliescu: "Băsescu nu este omul care să renunţe"

Traian Băsescu nu va renunţa la candidatura sa la alegrile prezidenţiale din acest an, a afirmat astăzi preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, citat de antena3.ro. În opinia sa, informaţiile vehiculate cu privire la o eventuală candidatură de rezervă a lui Emil Boc pentru funcţia supremă în stat este "o făcătură".

"Nu cred (în această informaţie - n.r.). Bineînţeles că este o făcătură, adică domnul Băsescu nu renunţă la această bătălie. Nici vorbă", a afirmat Iliescu.

Social-democratul a declarat că astfel de informaţii constituie "figuri de stil", întrucât Traian Băsescu nu este omul care să renunţe la a candida la alegerile prezidenţiale.

"Acestea sunt jocuri de picioare înainte de campanie. Nici vorbă. (Băsescu - n.r.) nu este omul care să renunţe. Nu cred că este omul care să renunţe. Eu nu cred în retragerea lui Băsescu, este o figură de stil, o mişcare de picioare", a afirmat preşedintele de onoare al PSD.

Iliescu a minamalizat conţinutul unui raport intern al Ambasadei Austriei, care preciza că, la întâlnirea cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti, Băsescu ar fi spus că va lua o decizie privind candidatura sa la prezidenţiale abia în septembrie, în funcţie de efectele crizei economice, iar Emil Boc ar fi pregătit drept candidat de rezervă al PDL. (V.A.)

×
Subiecte în articol: basescu politic