x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: Cei care au plecat din PSD nu ar trebui, de principiu, să fie primiţi înapoi

Iliescu: Cei care au plecat din PSD nu ar trebui, de principiu, să fie primiţi înapoi

10 Iun 2010   •   00:00

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, azi, că este deranjat de "fripturişii" şi "ariviştii" care se duc acolo unde e "plăcinta" mai arătoasă, el apreciind că cei plecaţi din PSD nu ar mai trebui, de principiu, să fie reprimiţi în partid, fiind ncesar să facă "un stagiu în afară".

"Pe mine mă deranjează altceva: fripturiştii, ariviştii, care se duc acolo unde e plăcinta mai atrăgătoare. Ei, în Opoziţie e mai greu. De asta am spus, nu o dată, că pentru partidele serioase statutul de Opoziţie este un prilej de curăţire a rândurilor şi de mai multă moralitate în raporturile umane", a spus Iliescu.

Întrebat dacă cei care au plecat din PSD n-ar mai trebui primiţi înapoi, Iliescu a spus: "Depinde. De principiu, nu. Ar trebui să facă un stagiu în afară".

El a arătat, răspunzând unei întrebări, că nu a auzit de apelul făcut de liderul PSD, Victor Ponta, privind decizia PSD de a primi în partid pe cei eventual dezertaţi de la PDL şi care vor vota moţiunea de cenzură.

"Nu am auzit acest apel, dar e o anumită mobilitate în viaţa politcă. Unii au plecat de la PSD, a venit deja de la PDL cineva, mă rog, e un fel de deschidere conjuncturală. Eu am şi alte mesaje din partea unor membri de partid care spun că cei care au fugit să nu mai fie primiţi înapoi şi să intre forţe proaspete. E un punct de vedere al oamenilor statornici care nu prea salută asemenea mişcări şi traseiseme în viaţa politică", a spus Iliescu.

Întrebat cum comentează faptul că noul venit de la PDL la PSD este deja într-o funcţie de conducere într-o organizaţe locală a social-democraţilor, Iliescu a arătat că aceste lucruri nu trebuie privite "rigid".

"Nu dogmatic se abordează lucrurile. Nu văd rigid asemenea relaţii în viaţa unui partid, în viaţa politică în general. Depinde de calitatea omnului", a spus Iliescu.

×
Subiecte în articol: politic