x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iliescu: Platforma comună propusă de Ponta este un punct de pornire pentru negocieri

Iliescu: Platforma comună propusă de Ponta este un punct de pornire pentru negocieri

08 Ian 2011   •   13:59
Iliescu: Platforma comună propusă de Ponta este un punct de pornire pentru negocieri
Sursa foto: Dan Marinescu /Jurnalul National
145731-.jpgPreşedintele de onoare al PSD a afirmat că propunerea lui Ponta pentru formarea unei alianţe politice, înregistrată juridic, între PSD şi PNL-PC poate constitui punctul de plecare pentru discuţii şi analize atât în interiorul ambelor formaţiuni, cât şi între ele.

"Este o bază de pornire, sunt puncte de vedere care să constituie obiectul unor analize serioase. Sunt ide care urmează să fie discutate în ambele partide şi apoi în negocierile dintre ele", a spus preşedintele de onoare al PSD, potrivit Mediafax.

Iliescu a spus că o eventuală alianţă între PSD şi ACD nu trebuie să ducă la cedarea din programele şi ideologiile specifice fiecărei părţi. "Această alianţă nu înseamnă cedarea ideologiei proprii, ci găsirea unui acord minimal, a unui punct comun, iar platforma comună a celor două partide este să scape ţara de această guvernare păguboasă şi de influenţa nocivă a unui om care nu îşi îndeplineşte atribuţiile constituţionale", a declarat el.

Iliescu a menţionat că o eventuală alianţă între PSD şi ACD trebuie bine gândită şi profilată, pentru a nu duce la subminarea programului politic, a programului de guvernare şi a ideologiei fiecăruia dintre partide.

×