x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică In retragere - Anticipatele, amanate

In retragere - Anticipatele, amanate

20 Mai 2005   •   00:00

Seful statului ramane un adept al alegerilor anticipate, sustinand ca este foarte importanta clarificarea acestei probleme, dar spune ca nu a dorit sa "forteze nota", pentru ca avea inundatii in tara si cetateni rapiti in Irak.

  • de OANA STANCU
  • POLITIC
  • IN RETRAGERE. Desi nu-l mai preseaza cu un nou scrutin, presedintele il critica pe premier de cate ori are ocazia
    Presedintele a recunoscut joi seara, la TVR, ca, dupa semnarea Tratatului de aderare, avea pe masa chestiunea alegerilor anticipate. Inundatiile din tara si situatia jurnalistilor rapiti in Irak au dus insa la amanarea discutiei, presedintele declarand ca nu doreste "sa forteze nota". Asta nu inseamna insa ca Traian Basescu a renuntat la subiect. Seful statului a precizat in emisiunea lui Iosif Boda ca, "din punct de vedere al viitorului Romaniei, categoric discutarea si stabilirea unui punct de vedere legat de anticipate sau nu este mai important decat orice". "O solutie eficienta este cea a unor alegeri anticipate declansate rapid si cu doua saptamani perioada de campanie, timp in care guvernul nu ar avea decat sa-si faca temele in continuare. In acelasi timp insa, este clar ca acest lucru nu-l pot face decat cu acordul premierului", a declarat el, aratand ca, in ciuda speculatiilor de presa, ar avea o relatie foarte buna cu Tariceanu. Basescu a aratat insa ca una dintre propunerile premierului pentru consolidarea actualei majoritati, aceea de a accepta migratori politici, "este cea mai proasta".

    RESTRUCTURARE. Pana la anticipate, unii ministri isi vor pierde scaunul, a mai anuntat presedintele, care a spus ca, in mod cert, in acord cu primul-ministru, se vor opera "niste schimbari" la incheierea celor sase luni de gratie acordate de presedinte la instalarea in functie.

    SUPARARE
    Liderii PNL s-au aratat ieri deranjati de criticile lui Basescu, convinsi ca acestea afecteaza imaginea Aliantei. In plus, desi Basescu le-a spus ca e "o idee proasta" sa accepti migratori politici, liberalii persevereaza. Liderul senatorilor liberali, Puiu Hasotti, a declarat ieri ca PNL primeste noi membri din randul Opozitiei, intrucat acestia "isi schimba partidul benevol, nu la presiunea celor de la Putere". El a mai spus ca toate intrarile in partid vor fi analizate separat. (Monica Iordache)

    ×
    Subiecte în articol: politic