x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

21 Aug 2007   •   00:00

Boc acuză - Pediştii, inlocuiţi in ţară cu pesedişti

Liderul PD Emil Boc a declarat ieri că foştii membri PD, deveniţi, prin concurs, funcţionari publici in administraţia locală, sunt inlocuiţi cu membri PSD, ceea ce dovedeşte că anunţul PSD privind moţiunea de cenzură este o formă de presiune pentru a obţine posturi şi fonduri. El a dat in acest sens exemple din judeţele Bacău, Buzău, Cluj, dar şi Mehedinţi, unde "se practică delegarea tuturor competenţelor inainte de schimbare, către membrii PSD".

Senat - Audieri pe legile siguranţei

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs, a declarat ieri că legile siguranţei urmează să fie dezbătute săptămăna viitoare, iar astăzi senatorii jurişti au pe ordinea de zi audierea reprezentanţilor instituţiilor de apărare interesate de acest pachet de legi. Senatorii din Comisia juridică au preferat ieri să lucreze in biroul preşedintelui comisiei, in timp ce reprezentanţii mass-media aşteptau de mai bine de o oră inceperea şedinţei de lucru in biroul in care se reunea de obicei comisia.

Relansare - Consultări pe uninominal la APD

Preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia (APD), Cristian Părvulescu, a invitat astăzi reprezentanţii partidelor la o intălnire pe tema votului uninominal. Deputatul PC Petru Călian consideră insă că proiectul APD privind introducerea votului uninominal este "nepotrivit" deoarece prin iniţiativa propusă nu se doreşte introducerea unui sistem uninominal in totalitate, varianta prin care jumătate din mandate se distribuie partidelor care nu au obţinut majoritatea voturilor reprezentănd o "hoţie la drumul mare".

Interviu - Macovei, "victimă" Â şi la Skopje

Consilierul pentru combaterea corupţiei al premierului macedonean, Monica Macovei, reia intr-un interviu acordat ieri International Press Service motivele pentru care a fost indepărtată din Guvern. "După aderarea Romăniei la UE, mulţi politicieni s-au simţit ameninţaţi de anchetele deschise impotriva lor sau a partenerilor lor de afaceri, iar prezenţa mea in guvern i-a impiedicat să facă schimbările pe care le doreau", a explicat Macovei. Ea a acuzat din nou actualul guvern de la Bucureşti că incearcă să stopeze eforturile anti-corupţie ale DNA.

×
Subiecte în articol: politic