x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    22 Aug 2007   •   00:00

dosarele preoŢilor - Un ONG intervine la Băsescu
Forumul Civic Romănesc ii cere preşedintelui Traian Băsescu să solicite principalelor servicii secrete să predea de urgenţă la CNSAS dosarele inalţilor ierarhi, desecretizate ca urmare a hotărării CSAT din vara anului 2006. Forumul susţine, intr-un comunicat de presă, că demersul pe care l-a făcut la CNSAS pentru deconspirarea celor 26 de inalţi ierarahi care conduc BOR nu va avea finalitatea dorită pănă la alegerea noului Patriarh fără intervenţia şefului statului.


Votul uninominal - Proiectul APD şi PNL, acceptat

Reprezentanţii PNL, PD, PSD, UDMR şi PC care au participat aseară la sediul APD la negocieri pe marginea Legii votului uninominal au ajuns la concluzia că, din toate variantele posibile, proiectul Pro Democraţia este cel care satisface cerinţele fundamentale ale unei reforme a sistemului electoral, a declarat aseară, conform Rompres, preşedintele Comisiei pentru Cod Electoral, liberalul Mihai Voicu. Discuţiile vor continua săptămăna viitoare in cadrul Comisiei, dorindu-se ca in septembrie legea să ajungă la Senat. (AN)

REŞIŢA - Geoană cere ajutor la Cotroceni
Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat ieri la Reşiţa că face apel la preşedintele Băsescu pentru a crea condiţiile instalării unui nou guvern, soliditatea şi competenţa viitorului executiv depinzănd de şeful statului şi partidele parlamentare. Geoană s-a declarat nemulţumit şi de afirmaţiile liderilor PD şi PNL privind neparticiparea la guvernare alături de PSD, avertizănd că fără PSD nu poate fi adoptată nici o iniţiativă legislativă in Parlament. Luni seara, la Antena 3, Geoană a catalogat declaraţiile liderilor PNL şi PD drept o probă de "fariseism politic".


PC BUCUREŞTI - "Topul abonaţilor la achiziţii publice"
Consilierul municipal al PC Victor Adăr a prezentat ieri "Topul abonaţilor la achiziţii publice" in anul 2006. Pe primele locuri se situează Metroul Bucureşti şi SC Proiect SA, fiecare cu căte 18 contracte. El a mai arătat că firma care a mobilat, prin sponsorizare, cabinetul lui Adriean Videanu pentru Sommet-ul Francofoniei, in valoare de 168.113 RON, are contracte cu Primăria, deşi este evident un conflict de interese. Adăr a mai spus că Primăria a cheltuit 120.000 de RON pe un studiu privind numărul de taximetre din Bucureşti, dar acesta nu a fost prezentat consilierilor. (Carmen Vintilă)

×
Subiecte în articol: politic