x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    23 Aug 2007   •   00:00
GEOANĂ - "Pohta lui Băsescu se implineşte"
Cum preşedintele Traian Băsescu a răs cu poftă cănd a fost chestionat marţi seară despre dorinţa lui Mircea Geoană (foto) de a deveni premier, liderul PSD a dat ieri replica. Geoană a spus că, dacă subiectul privind o posibilă cădere a Guvernului şi formarea unuia nou "este de răs", inseamnă că toţii au motive să plăngă. El a adăugat că, dacă Guvernul Tăriceanu va cădea, aşa cum şi-a dorit preşedintele ţării, atunci "pohta ce-a pohtit se implineşte".


DECIZIE - Euroalegeri la 25 noiembrie

Guvernul a decis in şedinţa de ieri ca alegerile pentru Parlamentul European să fie organizate la 25 noiembrie, după ce luni premierul Tăriceanu s-a consultat pe această temă cu reprezentanţii partidelor parlamentare. Premierul a declarat că Guvernul va lua toate măsurile necesare pentru ca alegerile europarlamentare să fie organizate in bune condiţii, inclusiv pentru a preveni apariţia unor eventuale fraude. El a arătat că este necesară o dezbatere pe fond legată de probleme europene in campania pentru euroalegeri.


CANDIDAT - Corleone vrea primar la Sectorul 1
Deputatul Dumitru Dragomir şi-a anunţat ferm, in emisiunea "Vorbe grele cu Victor Ciutacu", intenţia de a candida din partea PRM pentru postul de primar al Sectorului 1 al Bucureştilor. Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a spus că e gata să vină şi cu bani de-acasă pentru a curăţa de mizerie Sectorul 1. El nu a ezitat să recunoască in direct că unul dintre motivele pentru care s-a decis să intre-n lupta electorală la scrutinul local este şi dorinţa de a se revanşa in faţa actualului edil, liberalul Andrei Chiliman, cel care a dispus demolarea terasei sale din Parcul Herăstrău. (Eliza Popa)


POVESTEA CURCII - SRI vrea să utilizeze experţi
SRI propune un amendament in legea proprie de organizare prin care Serviciul să poată utiliza ca prestatori de servicii specialişti pe probleme asupra cărora această instituţie nu poate emite un punct de vedere avizat, a declarat ieri colonelul SRI Eugen Iorga. Un exemplu de domeniu in care SRI ar putea cumpăra analizele unor experţi a fost dat de senatorul PNL Norica Nicolai: "Povestea cu găinile alea...", referindu-se la o situaţie hilară din vara anului 2006, cănd SRI a admis că a făcut o confuzie intre curci şi găini infestate cu gripă aviară.

×
Subiecte în articol: politic