x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    31 Aug 2007   •   00:00
PSD CLUJ - Ameninţări de dragul lui Puşcaş
PSD Cluj-Napoca ameninţă cu proteste şi cu contestarea listei de candidaţi a partidului pentru Parlamentul European dacă pe primul loc nu va figura Vasile Puşcaş, fostul negociator-şef al Romăniei cu UE. Vicepreşedintele PSD Cluj-Napoca, Ioan Vuşcan, a declarat ieri că Puşcaş este cel mai potrivit pentru a ocupa prima poziţie. "Vom regreta faptul că nu au invins de data aceasta profesionalismul şi personalitatea cea mai potrivită pentru această poziţie de cap de listă", a mai spus Vuşcan.


ACUZAŢII LIBERALE - Intenţia lui Băsescu, contra UE
Deputatul PNL Relu Fenechiu afirmă că intenţia preşedintelui Traian Băsescu de a convoca un referendum pentru votul uninominal in aceeaşi zi cu alegerile pentru PE contravine recomandărilor UE. Conform deputatului liberal, "reprezentanţii UE au avertizat că intocmai o propunere precum cea a lui Traian Băsescu va deruta populaţia şi va diminua importanţa campaniei pentru alegeri europene, in loc să constituie un prilej de a le vorbi romănilor despre UEÂ şi despre căt de importantă este apartenenţa la Uniune".


SCRISOARE - PLD vrea o nouă Constituţie
Parlamentarii PLD au adresat ieri preşedinţilor celor două Camere şi liderilor partidelor parlamentare o scrisoare in care propun "adoptarea rapidă a Legii votului in circumscripţii uninominale" şi crearea unui grup de lucru care să identifice "lipsurile" Constituţiei şi soluţii de modificare. Ei mai propun infiinţarea unei comisii parlamentare care să realizeze un raport privind funcţionarea actualei structuri administrativ-teritoriale a Romăniei, ca bază pentru crearea unor entităţi administrativ-teritoriale mai mari.


DEZBATERE PUBLICĂ - Votul prin corespondenţă
Cetăţenii romăni cu domiciliul sau reşedinţa in străinătate vor putea vota prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale, parlamentare sau pentru PE, potrivit proiectului de lege al MAE supus dezbaterii publice pănă la 29 septembrie. Proiectul prevede că, in acest sens, aceştia trebuie să adreseze cu cel puţin 30 de zile inaintea datei scrutinului o cerere scrisă de inscriere in registrele electorale, care va fi transmisă misiunii diplomatice/oficiului consular al Romăniei din statul de domiciliu sau reşedinţă al solicitantului.

×
Subiecte în articol: politic