x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    03 Sep 2007   •   00:00
PROCENTE IN SONDAJE - Blaga ii ironizează pe liberali
Secretarul general al PD, Vasile Blaga (foto), anunţă că situaţia celor şase posturi de parlamentar vacantate, care au aparţinut Alianţei Dreptate şi Adevăr, va fi rezolvată in această sesiune parlamentară. "Oricum, nu ştiu cu ce ii ajută 2-3 parlamentari, căci oricum tot 16% au", a declarat Blaga, referindu-se la liberali. In prezent, şase locuri de parlamentar aparţinănd Alianţei D.A. sunt vacante, urmănd ca 4 să fie ocupate de liberali, iar două de reprezentanţi ai PD.


EUROALEGERI - Tokes, sfătuit să refuze UDMR

Conducerea Uniunii Civice Maghiare - Scaunul Sfăntu Gheorghe consideră că episcopul Laszlo Tokes nu ar trebui să accepte propunerea UDMR privind o listă comună pentru PE care să-i aibă pe primele locuri pe preşedintele Uniunii, Marko Bela, şi pe Laszlo Tokes. In opinia preşedintelui UCM - Scaunul Sfăntu Gheorghe, Gazda Zoltan, dacă Tokes acceptă propunerea UDMR, i-ar dezamăgi pe cei care l-au sprijinit şi intări şi mai mult "poziţia de putere" a actualei conduceri a Uniunii.


REPLICĂ - Victor Ponta, pus la index
Vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea l-a criticat sămbătă pe Victor Ponta pentru atacurile acestuia la adresa conducerii partidului. "Ce a făcut Victor Ponta ieri (vineri - n.r.) este un exemplu de cum nu se face. (...) Nu ştiu dacă ar fi spus lucrurile acestea in lipsa presei şi nu vă spun ce reacţie au produs in teritoriu declaraţiile sale. Veţi merge in teritoriu şi veţi vedea", a spus Dragnea. El a mai spus că unii dintre liderii PSD ar trebui să evite să işi facă imagine publică pe seama partidului, mai ales in apropierea alegerilor.


FLUTUR - PLD işi declară independenţa
Vicepreşedintele PLD Gheorghe Flutur anunţă că partidul din care face parte nu are de gănd nici să fuzioneze cu alte formaţiuni politice, nici să se desfiinţeze. "Sunt unele voci care spun că suntem sateliţii lui Traian Băsescu, ai Partidului Democrat. Fals. Avem acţiunile noastre, lideri credibili, nu vrem să fuzionăm, vrem să trecem prin testul europarlamentarelor", a afirmat Gheorghe Flutur. El a precizat că liderul partidului, Theodor Stolojan, va fi cap de listă pentru euroalegeri, iar obiectivul fixat de 10% poate fi indeplinit in aceste condiţii.

×
Subiecte în articol: politic