x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    03 Sep 2007   •   00:00
MESAJ - Biserica, susţinută de Regele Mihai
Regele Mihai I (foto) reiterează susţinerea de care se bucură Biserica Ortodoxă Romănă din partea Casei Regale. Potrivit mesajului adresat BOR de fostul suveran, lumea de astăzi are nevoie de instituţii dătătoare de măndrie, care să inspire morală, incredere şi bun-simţ, iar Biserica Ortodoxă Romană are in continuare un loc unic şi fundamental in societatea romănească. "Este momentul de inceput instituţional european al Romăniei şi momentul unui nou inceput pentru Biserica noastră, care va avea curănd un nou pastor", se mai arată in mesaj.


INTREVEDERE - Romănii din Har-Cov vor la Băsescu
Romănii din Harghita şi Covasna cer in continuare o intrevedere cu preşedintele Traian Băsescu, pe care l-au aşteptat ieri la Festivalul Ciobănaşul de la Intorsura Buzăului, şeful statului neajungănd insă la eveniment. Primarul oraşului Intorsura Buzăului, Gheorghe Baciu, a declarat că romănii din cele două judeţe vor adresa, săptămăna viitoare, o cerere preşedintelui Traian Băsescu, pentru ca acesta să primească o delegaţie a comunităţii romăneşti din judeţele Covasna şi Harghita.


EUROALEGERI - Criteriu nou pentru candidaţii PD
Membrii Colegiului Director Naţional al PD au introdus un nou criteriu pentru stabilirea ordinii pe lista de candidaţi la alegerile pentru Parlamentul European. "In stabilirea ordinii pe listă va conta foarte mult şi proiectul politic european pe care candidatul il va susţine. Noi dorim ca orice parlamentar european al Partidului Democrat să-şi lege numele de un proiect politic european pe care să-l ducă la Bruxelles. Altfel spus, o problemă de politică internă să fie dusă la Bruxelles, rezolvată şi apoi adusă in plan intern", a declarat preşedintele PD, Emil Boc.

Estimare - 850 de miliarde, euroalegerile

Secretarul de stat in Ministerul Administraţiei şi Internelor, Victor Paul Dobre, a anunţat ieri că Guvernul a alocat săptămăna trecută banii pentru cheltuielile materiale necesare euroalegerilor, urmănd ca pănă la sfărşitul lunii septembrie să ii aloce şi pe cei pentru cheltuieli salariale. "Intotdeauna, o pondere mare la alegeri o au cheltuielile cu indemnizaţii. Estimarea iniţială a fondurilor necesare este de 850 de miliarde de lei vechi şi sperăm să ne incadrăm", a spus Dobre.



×
Subiecte în articol: politic