x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    04 Sep 2007   •   00:00
CAMERA DEPUTAŢILOR - Nicolicea, in locul lui Ponta
Deputaţii PSD au decis ieri, cu 50 de voturi, să il propună pe Eugen Nicolicea pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte al Camerei, in defavoarea contracandidatului acestuia, Victor Ponta, care a obţinut 28 de voturi. Votul a fost secret, pe buletine. La Senat, Ion Iliescu a anunţat că PSD doreşte menţinerea lui Doru Ioan Tărăcilă in funcţia de vicepreşedinte al
Senatului. Ilie Sărbu, secretar al Biroului, şi Ioan Chelaru, chestor al Senatului, vor fi menţinuţi in funcţii.


DECIZIE - PD şi PLD susţin moţiunea PSD
Liderii PD şi PLD s-au reunit ieri-dimineaţă la sediul democraţilor din Aleea Modrogan, in cadrul intălnirii stabilind ca aceste două formaţiuni să susţină moţiunea de cenzură anunţată de PSD şi să colaboreze pentru pregătirea alegerilor europene din 25 noiembrie. "Categoric vom vota pentru moţiune, pentru că acest Guvern politic nu are susţinere decăt pe compromisuri netransparente, inţelegeri punctuale, şi profesional se vede deja că este slab", a precizat liderul PLD, Theodor Stolojan.


EUROALEGERI - "Campania nu va fi un succes"
Şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocănea, a declarat ieri că pănă la data euroalegerilor dezbaterea politică va fi invadată de teme interne, afirmănd că in Romănia există mai puţin de cinci politicieni care se pricep la afaceri europene. "Campania electorală pentru Parlamentul European nu va fi un succes. Partidele se vor ineca, in speranţa obţinerii unui scor electoral căt mai bun la alegerile locale de anul viitor, in subiecte interne, pretextănd că acestea sunt europene", a spus Ciocănea.


INLOCUIRE - Mantale atacă decizia Guvernului
Fostul prefect al Capitalei, Mioara Mantale, a anunţat ieri că va contesta la Curtea de Apel hotărărea Guvernului prin care a fost schimbată din funcţie. In opinia Mioarei Mantale, decizia este "nelegală şi netemeinică". Ea şi-a exprimat nemulţumirea şi faţă de faptul că a fost privată de posibilitatea contestării deciziei Guvernului. Secretarul de stat pentru relaţia cu prefecturile, Victor Paul Dobre, a arătat că decizia s-a bazat pe principiul mobilităţii inalţilor funcţionari publici, aplicat cu succes şi in alte state europene.

×
Subiecte în articol: politic