x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    05 Sep 2007   •   00:00
VĂCĂROIU - Uninominalul, adoptat luna asta
Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu a declarat ieri că proiectul de lege privind votul uninominal a fost distribuit senatorilor pentru depunerea de amendamente, subliniind că la 28 septembrie proiectul de lege va fi adoptat de Senat şi trimis Camerei Deputaţilor. Declaraţia lui Văcăroiu vine in contextul in care şeful statului a ameninţat că, dacă pănă la 25 octombrie parlamentarii nu adoptă votul uninominal, va convoca referendum pe această temă in aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul European, adică 25 noiembrie. (Aniela Nine)


HREBENCIUC - Şase ani de guvernare PSD-PNL
Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a propus ieri la şedinţa grupurilor reunite ale social-democraţilor din Cameră şi din Senat un parteneriat pe şase ani la guvernare intre PSD şi PNL, au declarat pentru Mediafax surse din partid. Parteneriatul ar trebui să inceapă din momentul votului asupra moţiunii de cenzură, ce urmează să fie introdusă de PSD, pănă in martie 2009, cănd ar putea fi organizate alegeri parlamentare, după care, in virtutea aceloraşi negocieri, să fie format pentru următorul ciclu electoral de patru ani, tot un guvern PSD-PNL.


BERCEANU - PD critică strategia energetică
Senatorul Radu Berceanu a anunţat ieri că PD va elabora un document, pe care il va trimite CSAT şi Executivului, in care va semnala problemele strategiei energetice care urmează să fie discutate azi in şedinţa de Guvern. Berceanu a susţinut că strategia Guvernului are o abordare problematică a privatizărilor, este axată pe preocupări referitoare la teme precum biomasa sau energiile eoliene şi conţine o serie de "deziderate".


CAMERA DEPUTAŢILOR - PLD propune dublarea alocaţiei
Parlamentarii membri ai PLD au depus ieri la Camera Deputaţilor proiectele legislative privind dublarea alocaţiilor pentru copiii de peste 2 ani şi infiinţarea Consiliului Naţional pentru Drepturile Pacientului (CNDP), a anunţat ieri vicepreşedintele partidului, deputatul Raluca Turcan. Ea a spus că dublarea alocaţiei pentru copiii cu vărsta peste 2 ani din familii al căror venit este sub dublul celui mediu pe economie este o măsură necesară pentru a rezolva problema viitorului demografic al Romăniei.

×
Subiecte în articol: politic