x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    08 Sep 2007   •   00:00
SOLICITARE - PRM cere retragerea trupelor
PRM cere retragerea trupelor romăneşti din Irak şi Afganistan, a declarat ieri preşedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor (foto). El a invocat, intr-o conferinţă de presă, faptul că in Afganistan a murit un soldat romăn, al cincilea militar care işi pierde viaţa in misiuni in Afganistan sau in Irak. C.V. Tudor a reamintit faptul că numai PRM s-a opus, constant, incă de la inceput, "periculoasei aventuri a Armatei Romăne in Orient".


PSD - Moţiunea, depusă săptămăna viitoare
Moţiunea de cenzură ar putea fi depusă de PSD săptămăna viitoare, cel mai probabil miercuri, au declarat ieri, pentru Mediafax, surse social-democrate, şi nu la 10 septembrie, cum se hotărăse iniţial. Decalarea datei de depunere a moţiunii ar avea la bază căştigarea de timp pentru negocieri cu celelalte partide. Pe de altă parte, potrivit unor surse social-democrate, in partid există reticenţe majore din partea parlamentarilor privind semnarea moţiunii de cenzură, existănd posibilitatea ca numărul de semnături necesar depunerii moţiunii să nu fie atins.


EUROALEGERI - Frunda deschide lista UDMR
După ce negocierile cu Laszlo Tokes au eşuat, acesta alegănd să candideze pentru PE ca independent, Consiliul Permanent al UDMR a decis ieri ca lista Uniunii pentru euroalegeri să fie deschisă de senatorul Gyorgy Frunda, iar pentru locurile următoare au fost nominalizaţi Sogor Csaba, ministrul Iuliu Winkler, viceprimarul municipiului Oradea Rozalia Biro şi ministrul Mediului Korodi Attila. Această listă va fi supusă azi aprobării CRU. Frunda va incerca să-i convingă şi pe votanţii romăni să voteze lista UDMR. (A.N.)


VIZITE EXTERNE - Gheorghe Funar vrea rapoarte scrise
Senatorul PRM Gheorghe Funar va depune luni un proiect de lege care prevede obligarea premierului şi invitarea preşedintelui Romăniei de a prezenta rapoarte in Parlament despre rezultatele vizitelor externe intreprinse. Funar a declarat ieri că a găndit acest proiect deoarece a constatat că niciodată şeful statului sau primul-ministru nu prezintă opiniei publice concluziile deplasărilor in străinătate. In opinia senatorului PRM, cetăţenii Romăniei au rămas cu impresia că preşedintele şi premierul au plecat in străinătate "ca să aibă de unde veni acasă".

×
Subiecte în articol: politic