x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    10 Sep 2007   •   00:00
EUROALEGERI - Ungureanu nu şi-a depus dosarul
Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban spune că fostul ministru de Externe Mihai Ungureanu "nici măcar" nu şi-a depus dosarul de candidatură pentru un loc pe lista liberală pentru Parlamentul European. El a mai spus că Ungureanu are cel puţin trei motive pentru a nu candida la PE, primul fiind "problemele familiale". "Adevărul e că are nişte probleme familiale. Nu pot să vi le spun şi, dacă nu va candida, eu personal il inţeleg", a remarcat Orban.


GEOANĂ - Moţiunea PSD, peste o săptămănă
PSD va depune moţiunea de cenzură peste o săptămănă. Prezent la Ţebea, preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat că a amănat depunerea moţiunii miercuri, aşa cum era programat iniţial: "Nu vom inregistra moţiunea miercuri, deoarece in aceeaşi zi este ales şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romăne şi nu se cădea. Moţiunea va fi depusă intr-o săptămănă". Pentru ca moţiunea să treacă este nevoie de votul a 235 de senatori şi deputaţi. PSD are in total 147 de parlamentari. (M. Hihn)


PĂRVULESCU - Polul PNL-PNŢCD-AP, o oportunitate
Preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia, Cristian Părvulescu, a afirmat sămbătă că platforma politică de centru-dreapta PNL-PNŢCD-AP este "mai degrabă o oportunitate politică decăt o viziune ideologică". El şi-a manifestat indoiala că semnarea acestui protocol a adus un scor mai bun PNL in sondajele de opinie. "Mi-e greu să inţeleg cum se pot impăca urmaşii lui Maniu cu cei ai lui Brătianu, nu sunt convins că această construcţie aduce PNL un sprijin electoral.
Şi după această apropiere, PNL va obţine tot 13-14, maxim 20%", a spus liderul APD.


CONSOLIDARE - RA-APPS reduce condiţiile
RA-APPS a redus la jumătate condiţiile impuse constructorilor pentru consolidarea Palatului Victoria, informaţii pe care le-a publicat insă doar in Monitorul Oficial, urmărit in principal de firme romăneşti, nu şi in Jurnalul UE, unde se regăsesc obligaţiile din anunţul de licitaţie anterior. RA-APPS a prelungit cu două luni, pănă in luna octombrie, termenul de depunere de către firmele constructoare a ofertelor pentru atribuirea contractului de consolidare şi amenajare a Palatului Victoria, cu o valoare estimată la circa
13 milioane euro.

×
Subiecte în articol: politic