x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    11 Sep 2007   •   00:00
Alegeri la OTPD - Elena Băsescu, candidat unic
Liderul democrat Emil Boc a anunţat ieri că Biroul Permanent Naţional a avizat candidaturile lui Ştefan Pirpiliu şi Cosmin Popp pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PD (OTPD), alegerile urmănd să aibă loc la 29 septembrie. Fiica cea mică a şefului statului, Elena Băsescu (foto), este pănă in prezent unicul candidat pentru funcţia de secretar general al OTPD, au declarat pentru Mediafax surse din partid.


PROIECT PSD - Pensii mărite de la 1 noiembrie 2007
Biroul Permanent Naţional al PSD a decis ieri să iniţieze un proiect de lege, cu un singur articol, prin care să solicite devansarea termenului de majorare a pensiilor, de la 1 ianuarie 2008 - aşa cum prevede Legea pensiilor aprobată deja de Parlament - la 1 noiembrie 2007. In replică, ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat că bugetul Casei Naţionale de Pensii nu permite majorarea pensiilor de la 1 noiembrie 2007, pentru că nu se poate guverna prin licitaţie de la o lună la alta. (Lavinia Dimancea)


EUROALEGERI Â - Liber la sondaje in campania electorală

Deputaţii au decis ieri, la dezbaterea pe articole a proiectului de lege pentru adoptarea OUG 1/2007 privind organizarea alegerilor pentru PE, să se poată folosi liste suplimentare, iar sondajele de opinie din timpul campaniei electorale să poată fi făcute publice. La vot, 32 de deputaţi au votat pentru interzicerea publicării sondajelor de opinie, 46 impotriva acestei propuneri, in timp ce trei deputaţi s-au abţinut de la vot. Proiectul de lege urmează să fie votat in ansamblul său după rediscutarea in Comisia pentru Codul electoral a unui amendament privind data de referinţă a alegerilor. (A.N.)



Parlament - Decizie pentru urmaşii funcţionarilor

Copiii şi soţul supravieţuitor al funcţionarului public parlamentar vor avea dreptul la o pensie de urmaş echivalentă cu 80% din pensia de serviciu a decedatului, dacă la data decesului funcţionarul era pensionar sau indeplinea condiţiile pentru obţinerea unei pensii de serviciu. Decizia a fost luată ieri de senatori, care au adoptat in calitate de primă cameră o propunere legislativă pentru modificarea Legii 7/2006. Legea a intrunit 74 de voturi pentru şi doar 2 abţineri, in contextul in care toate celelalte legi organice fuseseră respinse la vot. (A. Nine)

×
Subiecte în articol: politic