x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    12 Sep 2007   •   00:00
REACŢII - PC critică războiul Chiuariu - Morar
Purtătorul de cuvănt al PC, Bogdan Ciucă a criticat ieri "războiul" dintre ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, şi şeful DNA, Daniel Morar, care afectează credibilitatea celor două instituţii. "Atacul şefului DNA la adresa ministrului Justiţiei este nepermis pentru că face trimitere la o notă de fundamentare care nu a fost semnată de Chiuariu. Ce este şi mai grav este că există suspiciunea că acest demers al şefului DNA are mai mult rolul de răfuială personală, deoarece s-a manifestat după ce ministrul Justiţiei s-a arătat nemulţumit de activitatea DNA", a spus Ciucă. (Dana Piciu)


TOP SECRET - Acces la informaţii fără ORNISS
Preşedintele, premierul, miniştrii şi parlamentarii vor putea avea acces la informaţii clasificate fără să aibă nevoie de certificat emis de ORNISS, prevede proiectul de lege adoptat ieri de Camera Deputaţilor după ce acesta a fost trimis spre reexaminare de Nicolae Văcăroiu, ca preşedinte interimar, pe motiv că noua formă a legii dă naştere unor vulnerabilităţi importante in sistemul protecţiei informaţiilor clasificate şi că nu respectă reglementările NATO şi UE in domeniu. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. (D.P.)


MARKO BELA - Situaţia UDMR, ingreunată de Tokes
Liderul UDMR, Marko Bela, a afirmat ieri că nu este ingrijorat de faptul că sondajele de opinie creditează Uniunea sub pragul electoral necesar pentru Parlamentul European. El a arătat că UDMR a fost cotat de sondajele de opinie cu 4% şi in preajma alegerilor din 2004, iar Uniunea a obţinut la respectivul scrutin 6,2% din totalul voturilor exprimate. "Domnul Tokes Laszlo ne ingreunează, bineinţeles, situaţia, campania, dar acest lucru nu inseamnă să nu reuşim", a mai spus Marko.


PE MOTIV DE ARMENI - Băsescu, părăt iar la Antidiscriminare
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va judeca afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu referitoare la armeni, făcută cu ocazia externării după operaţia la tiroidă. La ieşirea din Spitalul Militar Central, preşedintele a mulţumit echipei de medici şi, in timp ce-i străngea măna doctorului Mircea Ghemigian, i-a spus: "In sfărşit văd şi eu un armean bun", după care a corectat şi a spus "un armean competent". CNCD nu s-a autosesizat in acest caz, ci un jurnalist a reclamat incidentul.

×
Subiecte în articol: politic