x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    13 Oct 2007   •   00:00
OPOZIŢIE - PRM se pune contra PD
PRM nu va susţine o moţiune de cenzură, dacă PD şi PLD o va iniţia, aşa cum s-a vehiculat. "Sub nici o formă nu vom susţine o astfel de moţiune. PD este un factor perturbator in societatea romănească", a spus liderul PRM, C.V. Tudor (foto). Potrivit acestuia, solicitarea PD şi PLD de a demisiona Guvernul este una "deplasată", iar o remaniere nu poate avea loc, pentru că PNL nu are oameni. Vadim a arătat cu degetul situaţia de la Invăţămănt, iar pe Adrian Iorgulescu de la Cultură a spus că "l-ar ţine in beciul de la Bran". (C.V.)


PNL - Cu tunurile pe Cotroceni

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a declarat ieri la Tărgu-Mureş, că Romănia este condusă de un "demagog cinic şi mincinos", referindu-se la declaraţia preşedintelui cum că Guvernul ar incerca să desfiinţeze DNA. "Vrănd să lovească in Călin Popescu Tăriceanu şi in PNL, Traian Băsescu loveşte in Romănia, in imaginea Romăniei", a spus Antonescu. Şi Liberalul Ludovic Orban a afirmat că şeful statului, făcănd această informaţie, "s-a dovedit un cărpaci, un dezinformator, un om lipsit de orice scrupule, in materie de discurs public, in materie de adevăr".

MINISTRU NOU - Băsescu a semnat pentru Cioloş

Preşedintele Traian Băsescu a semnat ieri numirea lui Dacian Cioloş in funcţia de ministru al Agriculturii. Cioloş va depune luni jurămăntul la Cotroceni,

la cererea primului-ministru, deşi şeful statului programase iniţial ceremonia pentru astăzi. Inaintea numirii, Dacian CioloşÂ a declarat că işi va asuma răspunderea pentru clauza de salvgardare in agricultură, ceea ce inseamnă că, dacă este activată clauza, "nu mai are ce căuta" in minister.




PROPUNERE - Ştefănescu ar putea reveni in PC
Codrin Ştefănescu ar putea reveni in PC. Propunerea de revenire va fi făcută, probabil, luni, la Biroul Politic al PC, iar, dacă forul de conducere o acceptă, Ştefănescu ar putea redeveni membru al PC, conform unor surse politice. Codrin Ştefănescu a ocupat funcţia de secretar general adjunct al conservatorilor, dar a fost exclus din partid in primăvara acestui an pentru declaraţii critice la adresa partidului. In urmă cu o lună, el a infiinţat o nouă formaţiune, Mişcarea Reformatoare. (D.P.)


EUROALEGERI - Romănii, decişi să meargă la vot
Aproape jumătate dintre romăni (49%) afirmă că vor merge sigur la vot la 25 noiembrie, la alegerile pentru Parlamentul European, arată un sondaj Gallup realizat in luna septembrie la comanda Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale şi prezentat de agenţia NewsIn. Doar 4% dintre cei intervievaţi s-au declarat hotărăţi să nu meargă. Dintre cei care nu au luat incă o decizie, 18% spun că sunt destul de siguri că merg, 15% - in principiu, merg, 8% - nu pot fi siguri că se duc şi 1% - in principiu, nu merg.
×
Subiecte în articol: politic