x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    15 Oct 2007   •   00:00
PLANURI - Elena Băsescu se vrea deputat
Fiica şefului statului Elena Băsescu a declarat sămbătă, la Deva, că vrea să candideze pentru un mandat de deputat, din partea Organizaţiei de Tineret a formaţiunii democrate. Prezentă la Deva la un simpozion pentru prevenirea cancerului genito-mamar, iniţiat de Organizaţia Judeţeană de Femei a Partidului Democrat Hunedoara, Elena Băsescu a declarat că nu a vizat niciodată un loc in Parlamentul European, deoarece işi doreşte o carieră politică in ţară.


UNINOMINAL - Boc ştie că Băsescu face referendum
Liderul PD, Emil Boc, se declară convins că preşedintele Băsescu va convoca un referendum pentru votul uninominal, dacă legea in acest sens nu este adoptată pănă la 25 octombrie de Parlament. Băsescu a avertizat Parlamentul că, dacă Legea privind uninominalul nu va fi adoptată pănă la 25 octombrie, va convoca referendum pe această temă in aceeaşi zi cu euroalegerile programate la 25 noiembrie. Un amendament adoptat de Camera Deputaţilor la lege prevede că, dacă referendumul naţional este convocat in aceeaşi zi cu alegerile, acestea se amănă automat.



FRUNDA - PD şi PSD vor intra la guvernare
Senatorul UDMR Gyorgy Frunda crede că după alegerile pentru PE din luna noiembrie o să aibă loc o remaniere guvernamentală, cu acceptarea membrilor altor partide, PSD şi PD fiind apte pentru acest lucru. Potrivit lui Frunda, Guvernul nu este intr-o situaţie de criză. Vicepreşedintele liberal Ludovic Orban a declarat insă că senatorul UDMR a emis o "opinie personală". "Vă spun sincer, nu ştiu la ce se referă domnul Frunda. Cu siguranţă insă o asemenea discuţie nu a avut loc in Guvern şi nici la nivelul conducerii celor două partide, PNL şi UDMR", a spus Orban.


REZOLUŢIE - Femeile PD cer demisia Guvernului
Biroul Permanent Naţional al Organizaţiei de Femei a PD a adoptat sămbătă, la Deva, o rezoluţie prin care cere demisia Guvernului Tăriceanu. "Mulţumită lui Decebal Traian Remeş nu mai vorbim despre Guvernul Tăriceanu, ci de Guvernul Caltaboş. (...) Iată la ce nivel se iau deciziile in ministere: un purcel şi nişte palincă determină hotărările ministeriale. Aceasta nu este mentalitate de ministru, ci de găinar", se arată in rezoluţia adoptată de femeile din PD. Acestea au apreciat că Guvernul Tăriceanu nu trebuie remaniat, ci trebuie să plece in totalitate.

×
Subiecte în articol: politic