x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    22 Oct 2007   •   00:00
GUVERN - Votul uninominal, prin asumare
Guvernul işi va asuma răspunderea pe proiectul votului uninominal săptămăna viitoare, după cum a anunţat ieri preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu (foto). "Legea e depusă de noi şi semnată de noi, iar in săptămăna care urmează, lucrurile se vede că nu merg bine in Parlament, şi atunci, mai mult ca sigur, Guvernul işi va asuma răspunderea pe proiectul legii votului uninominal. Asta inseamnă că vom avea alegeri cu vot uninominal pentru Parlamentul Romăniei. Important este să avem legea şi o s-o avem in următoarea săptămănă", a susţinut Olteanu. (M.I.A.)


GEOANÃ... - "Mă aştept la atacuri sub centură"
Liderul PSD, Mircea Geoană se aşteaptă la "noi dezvăluiri spectaculoase despre actori politici importanţi" in campania electorală pentru euroalegeri. "Mă aştept să apară sondaje de opinie care o să incerce să inducă in eroare opinia publică şi mă aştept la lovituri sub centură a principalilor adversari politici care sfăşie Romănia in ultima perioadă", a declarat Geoană. El a mai spus că se aşteaptă la noi elemente de tensiune şi de scandal pe scena politică.


CAZUL REMEŞ - Demnitarii se simt terorizaţi
Vicepreşedintele PD Ioan Oltean susţine că toţi demnitarii sunt precauţi in ceea ce priveşte subiectele abordate telefonic, informează Mediafax. "Nu mai vorbeşte nimeni la telefon, e o teroare, asta este. Vă daţi seama că după dezvăluirea unor astfel de inregistrări fiecare ministru va fi extrem de prevăzător in ce priveşte subiectele pe care le abordează la telefon, nu numai miniştrii, orice fel de persoană publică işi controlează foarte bine obiectul discuţiei abordate la telefon. Nu mai vorbesc despre caltaboşi, despre ţuică, nici măcar despre femei", a spus Ioan Oltean.


SONDAJ BCS - PD, căştigător la euroalegeri
La euroalegeri, PD ar obţine 30% din voturi, PSD - 23%, PNL - 15%, PNG ş 12% şi PRM - 5%, arată un sondaj BCS realizat in perioada 9-16 octombrie. Deşi PLD nu trece pragul electoral (4%), in mod paradoxal, candidatul său de pe primul loc, Theodor Stolojan, se bucură de cea mai mare cotă de incredere - 40,2%. In alegerile pentru Parlamentul naţional, PD ar obţine 32,9%, PSD ş 22,6%, PNL - 15,3% şi PNG - 9,1% restul fiind sub pragul electoral. Un al doilea sondaj BCS, din perioada 10-17 octombrie, arată că 46% din respondenţi intenţionează să se prezinte la vot la euroalegeri. (M.I.A)

×
Subiecte în articol: politic