x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    24 Oct 2007   •   00:00
DECLARAŢIE DE AVERE - Ca ministru, Remeş şi-a recuperat banii
Potrivit declaraţiei de avere depuse la eliberarea din funcţie, Decebal Traian Remeş (foto) a recuperat căt a fost ministru al Agriculturii suma de 105.000 lei, reprezentănd jumătate din valoarea totală a imprumuturilor acordate, iar soţia sa a cumpărat un teren agricol de 4.950 de metri pătraţi. In declaraţia de avere depusă de Remeş in aprilie, la inceputul mandatului de ministru, figura un depozit 10.412 euro la BRD pe numele Steliana Remeş, depozit care nu mai apare in noua declaraţie a fostului demnitar. Fostul ministru nu mai menţionează nimic nici legat de un depozit la Raiffeisen Bank, de 55.000 de lei, declarat in aprilie.


SENAT - Declaraţie de protest către Marko
La solicitarea senatorului PSD Adrian Păunescu, dar şi a grupului PRM, conducerea Senatului a decis ieri prin vot, cu 7 la 1, să supună luni spre aprobarea plenului o declaraţie de condamnare a afirmaţiilor făcute de liderul UDMR, Marko Bela, in week-end privind recăpătarea de către maghiari a "ţării pierdute la 1918". Pe de altă parte, preşedintele PRM a anunţat că l-a dat in judecată pe Marko Bela pentru "instigare la segregaţie teritorială şi atac la Constituţia Romăniei". (A. Nine)


PRM - Vadim flutură moţiunea de cenzură
Dacă Guvernul Tăriceanu va anunţa asumarea răspunderii pe votul uninominal, PRM va iniţia o moţiune de cenzură. Ameninţarea a venit ieri de la liderul PRM, C.V. Tudor, care a ţinut să precizeze răspicat că partidul său nu agreează proiectul de vot uninominal. Anunţul de ieri al lui Vadim vine după ce vineri el a negat clar o astfel de posibilitate, catalogănd drept "o figură de stil" declaraţia făcută săptămăna trecută de vicepreşedintele Lucian Bolcaş privind iniţierea unei moţiuni de cenzură. (A. Nine)


GUVERN - Salarii mărite pentru bugetari
Guvernul va cere acordul Parlamentului pentru a emite, in perioada vacanţei parlamentare din ianuarie 2008, o ordonanţă privind majorările salariale ale personalului din sectorul bugetar in 2008, precum şi pentru salarizarea personalului contractual din unităţile sanitare publice, a personalului militar sau civil din instituţiile de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională şi a angajaţilor Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului. Cabinetul va modifica şi completa totodată programul "Schi in Carpaţi".

×
Subiecte în articol: politic