x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    31 Oct 2007   •   00:00
CNSAS - Eurocandidat, colaborator al Secu
CNSAS a decis ieri că unul dintre candidaţii la alegerile europarlamentare a fost dovedit colaborator al poliţiei politice comuniste, iar un altul a fost chemat la audieri. Potrivit unui comunicat CNSAS, in cazul a 59 de candidaţi s-a stabilit că nu au fost agenţi sau colaboratori ai poliţiei politice comuniste. Mircea Dinescu precizase anterior că membrii Colegiului CNSAS au analizat peste 40 de dosare de candidaţi la alegerile europene, trei dintre aceştia fiind suspectaţi că au colaborat cu Securitatea ca poliţie politică. El a spus că nu este vorba despre nume sonore.


EXAMEN FINAL - Alexandru Macovei, vicepreşedinte la ANI
Senatul a fost inştiinţat ieri că, in urma examenului organizat pentru funcţiile de conducere a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) , singurul post care a fost ocupat este cel de vicepreşedinte, a anunţat chestorul Ioan Chelaru. Conform inştiinţării CNI, Alexandru Macovei este candidatul care a intrunit punctajul necesar pentru funcţia de vicepreşedinte al ANI. Nici unul dintre candidaţii care au concurat pentru postul de preşedinte nu a obţinut punctajul minim necesar şi va fi organizat un nou examen. (Aniela Nine)


SUCCESIUNE - Savu, in locul lui Iorgovan
De săptămăna viitoare, locul rămas liber in Senat in urma decesului lui Antonie Iorgovan va fi ocupat de un alt membru PSD, Savu Daniel. Grupul parlamentar al PSD a trimis ieri un memorandum conducerii Senatului, in care anunţă această succesiune. Comisia juridică va analiza in următoarea şedinţă dacă sunt intrunite condiţiile de validare, urmănd apoi ca apoi plenul Senatului să ia act de schimbare. Daniel Savu, membru PSD Prahova, a fost, inainte de 1999, ofiţer al SRI. (A. Nine)


ACTUALIZARE - Termen pentru noi declaraţii de avere
Senatorilor li s-a amintit ieri, in şedinţa conducerii acestei camere, că pănă la 25 noiembrie trebuie să işi actualizeze declaraţiile de avere, a anunţat ieri chestorul Senatului, Ioan Chelaru. Secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, a trimis un memorandum, in care aminteşte că, in Legea de funcţionare a ANI, se prevede clar că 25 noiembrie este termenul-limită pentru actualizarea declaraţiilor, in caz contrar existănd sancţiuni severe. (A. Nine)

×
Subiecte în articol: politic