x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    01 Noi 2007   •   00:00

Cotroceni - Tatonări pentru vizita PapeiÂ

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit la Cotroceni pe nunţiul apostolic acreditat la Bucureşti, Monseniorul Jean-Claude Perisset, ocazie cu care a invocat perspectiva realizării unei vizite de către Suveranul Pontif, Papa Benedict al XVI-lea, in Romănia. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului s-a intălnit, la Palatul Cotroceni, cu Monseniorul Jean-Claude Perisset, decanul corpului diplomatic, in cadrul vizitei de rămas-bun prilejuită de incheierea misiunii diplomatice a acestuia in Romănia.

Decizie - Spaţii diferite pentru referendum

Referendumul şi euroalegerile vor fi organizate in aceleaşi clădiri, dar in spaţii diferite, a decis Guvernul in şedinţa de miercuri, au declarat Mediafax surse ministeriale. Guvernul a acceptat totodată ca referendumul şi alegerile pentru Parlamentul European să se desfăşoare in acelaşi interval orar, au arătat sursele. Băsescu ii ceruse luni premierului intr-o scrisoare să ia măsurile necesare pentru ca referendumul şi euroalegerile să fie organizate in aceleaşi spaţii şi să se ajusteze şi programul orar, astfel incăt cele două procese să fie simultane.

Aparare - Tăriceanu il refuză pe Băsescu

Premierul Tăriceanu a declarat că nu poate fi acceptată cererea de suplimentare a bugetului Ministerului Apărării, in condiţiile in care sumele alocate instituţiei pentru investiţii nu au fost utilizate, iar fondurile sunt alocate cu prioritate pentru educaţie şi sănătate. Preşedintele Băsescu a declarat marţi, după şedinţa CSAT, că a solicitat ca bugetul Ministerului Apărării să fie majorat, printr-un amendament la legea bugetului pe 2008, de la 1,91% din PIB, pănă la 2,38%.

Imobile RAAPPS -Negociere directă, dar cu condiţii

Cea mai importantă solicitare din cererea preşedintelui de reexaminare a Ordonanţei Guvernului 28/2007 privind vănzarea imobilelor RAAPPS, şi anumea cea privind eliminarea negocierii directe şi vănzarea doar prin licitaţie, a fost ieri respinsă de senatori, aceştia stabilind că negocierea directă se poate face, dar numai in cazul chiriaşilor care au toate taxele plătite. Nemulţumit de modificarea cererii lui Băsescu, PD s-a abţinut la vot, iar proiectul de lege a fost adoptat la limită, cu exact 35 de voturi pentru, 10 abţineri şi 15 voturi impotrivă. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic