x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    03 Noi 2007   •   00:00
NÃ...STASE - Băsescu, nepotrivit pentru sfaturi
Preşedintele Traian Băsescu este un "creator al haosului" şi nu are "vocaţia de a spune cine trebuie sau nu să fie reformat",
i-a dat ieri replica şefului statului deputatul PSD Adrian Năstase (foto). Prezent la 25 octombrie la lansarea campaniei PSD pentru euroalegeri, Băsescu a susţinut că social-democraţii au nevoie să fie reformaţi, iar acest lucru poate fi făcut numai cu votul uninominal. Potrivit lui Năstase, PSD trebuie să-şi găndească strategia viitoare, pentru a se poziţiona ca alternativă politică, distinctă, nu ca "anexă la un partid sau altul". (C.V.)


CNSAS - Andrei Alexandru, colaborator la Secu
Purtătorul de cuvănt al preşedintelui Senatului, Andrei Alexandru, ar fi primit un verdict de colaborare cu Securitatea din partea CNSAS, susţin surse din Colegiu, citate de Rompres. Potrivit acestora, Andrei Alexandru era informator, avănd dosar de reţea, iar decizia ar fi fost luată săptămăna trecută. In replică, Andrei Alexandru neagă şi spune că este vorba despre "o intoxicare". După inştiinţarea oficială, Alexandru va putea contesta decizia. (A. Nine)


ORBAN - Băsescu, deranjat că e dat in fapt
Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a susţinut ieri că şeful statului este deranjat că au inceput să i se descopere "ilegalităţile şi abuzurile" pe care le-a făcut cănd era ministru. Orban a exemplificat cu un prejudiciu de 440 de miliarde de lei vechi, pe care susţine că l-ar fi adus Traian Băsescu ministerului, luănd decizia de a nu finanţa tronsonul Bucureşti - Fundulea din Autostrada Soarelui. "Eu am aflat despre aceasta atunci cănd ministerului i s-au blocat conturile de către un executor judecătoresc", a declarat Orban la Piteşti. (M.I.A.)


REAMPLASARE - Panoul secuilor, refuzat de drumari
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a comunicat, printr-o adresă, Consiliului Judeţean Covasna că nu este de acord cu reamplasarea panoului publicitar cu inscripţia "Ţinutul Secuiesc", fiindcă acesta "contravine principiilor de stat unitar". Adresa a fost trimisă ca răspuns către CJ Covasna, care transmisese documentaţia privind amplasarea panoului publicitar pe DN 11 şi mai arată că panoul "nu are scop turistic, ci unul politic", respectiv prin conţinut, text, simbolistică şi locul amplasării marchează "hotarul mult vehiculatei zone cu autonomie teritorială etnică".

×
Subiecte în articol: politic