x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    12 Noi 2007   •   00:00
PREGÃ...TIT - Năstase aşteaptă oferte politice
Prezent la Sibiu pentru a-şi lansa cartea "Romănia Europeană", fostul premier Adrian Năstase le-a relatat membrilor PSD Sibiu o fabulă despre o broscuţă ucisă de un scorpion in timp ce incerca să il ajute să traverseze un rău. "Sunt scorpioni in ţară, este o zodie destul de răspăndită in partidele politice. (...) S-a dovedit in ultimii ani că am anticorpi inclusiv pentru inţepăturile de scorpioni", a mărturisit Năstase. Intrebat cănd va reveni in prim-planul scenei politice, el a anunţat că se simte in formă. "Nu depinde numai de mine. Sunt intr-o formă perfectă şi aştept oferte", a spus Năstase.


EUROALEGERI - Amprentare pentru a preveni fraudele
Senatorul PRM Gheorghe Funar a depus la Biroul Electoral Central (BEC), al cărui membru este, o propunere privind amprentarea tuturor cetăţenilor care se prezintă la alegerile europarlamentare, prin aplicarea unei substanţe speciale pe degetul mic de la măna dreaptă, soluţie care ar duce la evitarea practicării votului multiplu şi a fraudării scrutinului. El a afirmat că, eventual, cine vrea să voteze de două ori işi va tăia degetul mic, pentru a se putea prezenta la o altă secţie de votare.


IAŞI - Preşedintele acuză boicotul oligarhilor
Preşedintele Băsescu s-a plăns ieri la Iaşi că nu este lăsat de oligarhi să explice romănilor de ce trebuie să opteze la referendumul de la 25 noiembrie pentru sistemul de vot uninominal pe care l-a propus. "Aceasta dovedeşte cătă teamă şi opoziţie există la schimbare şi cătă influenţă are oligarhia politică de astăzi. Işi permit, intr-un stat democratic, să obstrucţioneze, ceea ce este de neconceput, comunicarea şi informarea romănilor cu privire la referendumul de la 25 noiembrie", a declarat Băsescu.


STUDIU - Aglomeraţie pe zona de centru-dreapta
Potrivit unui studiu realizat de SAR, dat publicităţii ieri, profilul doctrinar al partidelor arată astfel: PNL, un partid neoliberal, PLD, un partid liberal conservator, PSD, un partid social-democrat, PD, un partid neoliberal, dar cu un profil neconturat clar, şi UDMR, un partid liberal neoliberal eurofederalist. "Concluzia acestei sumare treceri in revistă este că, pe spaţiul de centru dreapta şi centru, in Romănia există o aglomerare foarte mare, cu mici diferenţe ideologice intre partied", se arată in raport.

×
Subiecte în articol: politic