x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    17 Noi 2007   •   00:00
SCRISOAREA A X-A - Olteanu, mai tare ca Eminescu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu ,a compus ieri şi a zecea scrisoare pe care i-a trimis-o şefului statului pentru a-i cere să promulge legea privind votul uninominal, adoptată prin asumarea răspunderii Gvernului, amintindu-i că "timpul aşteptării a trecut". "Nu cred că aveţi dreptul moral de a vă dezice de ceea ce aţi promis şi nici pe acela de a bloca introducerea votului uninominal numai din dorinţa de a submina autoritatea primului-ministru", afirmă Olteanu care i-a mai promis lui Băsescu incă zece scrisori. (M.I.A.)


AMINTIRI - Iliescu a convieţuit la Olteniţa cu ţiganii
Senatorul PSD Ion Iliescu a povestit la Antena 3 că, in perioada in care a locuit in Olteniţa, a convieţuit cu ţiganii. "Erau ţiganii muncitori, care o duceau cel mai greu, erau lăutarii, era aristocraţia ţigănească", i-a descris Iliescu pe concitadinii săi, relatănd că după anii ’50 "lăutarii au intrat intr-o situaţie mai delicată, nemaiavănd debuşeu, in schimb ţiganii muncitori, fierari, lucrau in lemn, creşteau bivoliţe, cositoreau vasele din cupru (...), au devenit meseriaşi in şantiere" şi "au prosperat". Senatorul a arătat insă că lucrurile "s-au agravat" in perioada de tranziţie. (L.D.)


CONFLICT - PD cheamă RRA şi TVR in instanţă

PD va da in judecată luni dimineaţă conducerile SRTV şi SRR, pentru că au incălcat dreptul partidelor politice de a-şi exprima punctele de vedere asupra obiectului referendumului, pentru a-i informa pe cetăţeni pe acest subiect. Acţiunea PD este fundamentată pe articolul 30 din Legea referendumului, care arată că, in campania pentru referendum, partidele şi cetăţenii au dreptul să işi exprime opiniile in mod liber prin mitinguri, adunări publice şi mijloace de informare in masă.


TÃ...RICEANU - "Referendumul este inutil"
Premierul Călin Popescu Tăriceanu consideră că referendumul pentru votul uninominal este inutil, atăt timp căt Parlamentul a adoptat deja, prin asumarea răspunderii, legea privind acest sistem de votare. "Cred că problema referendumului este una cu totul şi cu totul secundară. La 25 noiembrie miza importantă sunt alegerile europarlamentare. (...) In momentul de faţă, in Romănia există votul uninominal şi un referendum inutil", a afirmat Tăriceanu ieri la Tărgovişte.

×
Subiecte în articol: politic