x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    28 Noi 2007   •   00:00
GHICITOARE - Căţi romăni sunt in Madrid?
Preşedintele Traian Băsescu (foto) a declarat ieri la Primăria Madridului că in acest oraş şi in imprejurimi locuiesc 170.000 de romăni. "In Madrid şi in imprejurimi, romănii sunt una din cele mai numeroase grupuri de emigranţi, peste 170.000", a spus Băsescu. Primarul Madridului a afirmat insă că in capitala Spaniei "locuiesc 52.000 de romăni", adică 10% din străinii care locuiesc in acest oraş. El a apreciat că numărul de romăni din Madrid echivalează "cu populaţia unui orăşel".


PROPUNERE - Curtea de Conturi, la Primăria Capitalei
Senatorul PC Marius Marinescu, alături de alţi 55 de senatori, a propus conducerii Senatului să adopte o hotărăre prin care să se solicite Curţii de Conturi să efectueze un control la Primăria Capitalei pe tema achiziţiilor publice cu privire la lucrările de asfaltare şi de inlocuire a bordurilor. Solicitarea senatorilor survine sesizărilor mass-media pri-vind neregulile in utilizarea resurselor financiare ale municipiului pentru reabilitarea străzilor. In şedinţa de ieri, Biroul Permanent a decis să trimită sesizarea lui Marinescu spre verificare direct Curţii de Conturi. (A Nine)


1 DECEMBRIE - Invitaţie PC la Sf. Gheorghe
Conservatorii organizează sămbătă, 1 Decembrie, ora 12:00, in judeţul Covasna, in faţa prefecturii din Sfăntu Gheorghe un eveniment dedicat sărbătoririi Zilei Naţionale a Romăniei. "Ii invit pe toţi romănii la 1 Decembrie să sărbătorim Ziua Naţională la Sfăntu Gheorghe, pentru că este unul dintre locurile care aduce aminte că, deşi au fost de multe
ori incercaţi de istorie, romănii au rămas uniţi", a declarat liderul PC, Dan Voiculescu.
Â

×
Subiecte în articol: politic