x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    29 Noi 2007   •   00:00

Modificări - Chiuariu acuză interese pe ANI

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, i-a acuzat ieri pe unii senatori PSD, fără a da nume, că incearcă amendarea OUG de modificare a Legii privind funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, astfel incăt legea să devină "neaplicabilă". Chiuariu a criticat absenţa de la dezbaterea ordonanţei a parlamentarilor PD. "Din păcate, cum am observat astăzi, in sală vajnicii luptători anticorupţie de la Partidul Democrat absentează in masă şi lucrul acesta nu are cum să fie de bun augur nici pentru cvorum, nici pentru majoritatea necesară adoptării legii", a spus Chiuariu.

Retragere - Ştirbeţ, acuzat că face speculaţii

Liderul PLD, Theodor Stolojan, a declarat ieri că nu va renunţa la mandatul de europarlamentar, căştigat in urma alegerilor din 25 noiembrie pentru un eventual post de premier, in cazul formării unui nou guvern, aşa cum a afirmat in urmă cu o zi colegul său de partid deputatul Cornel Ştirbeţ. "Acestea sunt speculaţii şi eu nu am timp de speculaţii. Am declarat că voi merge in Parlamentul European şi imi voi face datoria acolo", a precizat Stolojan.

          Â

Senat - Inlocuitorul lui Iorgovan, validat

Pesedistul Savu Daniel, căruia i-a revenit locul de senator rămas vacant in urma decesului lui Antonie Iorgovan, a fost ieri validat de plenul Senatului cu unanimitatea voturilor celor prezenţi. După ce a depus jurămăntul de credinţă, Savu a participat la prima sa şedinţă de senator, dar, cum nu a primit incă cartela nominală de vot, a fost nevoit să işi exprime opţiunea prin ridicarea măinii. Daniel Savu a fost pănă in 1999 ofiţer al SRI. (Aniela Nine)

Referendum - 81,36% - DA, 16,17% - NU

Potrivit rezultatelor finale, prezenţa la urne in cazul referendumului a fost de 26,51% (4.851.470Â persoane), din care 81,36% au votat "DA" (3.947.212), 16,17% (784.640) au votat "NU", iar 2,46% (119.618 ) din voturi au fost nule, conform anunţului făcut ieri de BEC. Procesul-verbal cu datele finale validate de BEC va fi transmis Curţii Constituţionale, care va prezenta Parlamentului un raport privind organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional şi va confirma rezultatele acestuia. Rezultatele referendumului vor fi publicate in Monitorul Oficial.

×
Subiecte în articol: politic