x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    06 Dec 2007   •   00:00

Londra - Tăriceanu, intămpinat de Opik

Aflat ieri la Londra, premierul Tăriceanu a fost intămpinat in faţa parlamentului britanic de parlamentarul Lembit Opik, iubitul Gabrielei Eremia de la Cheeky Girls. Opik este membru al grupului parlamentar de prietenie Marea Britanie-Romănia şi urma să participe la discuţiile cu premierul Tăriceanu. El a declarat că este interesat de străngerea relaţiilor dintre cele două ţări şi a informat presa romănă că urmează să-şi petreacă in Romănia Crăciunul şi Revelionul cu iubita sa, Gabriela, anunţănd şi că Cheeky Girls va scoate in curănd un nou album. (Monica Iordache Apostol, Londra)

Dan Voiculescu - "Cotroceniul va relua acţiunile poliţieneşti"

"Preşedintele Băsescu caută in continuare răzbunare şi conflict. In perioada următoare Cotroceniul va relua acţiunile poliţieneşti impotriva membrilor PNL şi PSD. Sunt vizaţi inclusiv unii membri ai PD care s-au opus fuziunii cu PLD", a declarat ieri liderul PC, Dan Voiculescu. El a adăugat că "vizita recentă a Monicăi Macovei in ţară şi intălnirea pe care fostul ministru a avut-o cu Daniel Morar anunţă măsuri in forţă impotriva celor care nu sunt de acord cu planurile lui Traian Băsescu, indiferent de culoarea lor politică".

Pact pe Educaţie - Traian Băsescu se roagă de politicieni

Prezent ieri la o dezbatere organizată de Parlament pe tema educaţiei şi cercetării, preşedintele Traian Băsescu a arătat că sistemul educaţiei are "deficienţe structurale" care pot fi rezolvate coerent doar in momentul in care există voinţă politică, concretizată intr-un acord. "De aceea cer, nu, rectific, nu cer, rog clasa politică să dezbată şi să răspundă necesităţilor prezentului, subscriind pactului pentru educaţie", a spus Băsescu. El speră ca pănă in primăvară pactul naţional pentru educaţie să se definitiveze.

Decizii - Unificarea PD cu PLD, aprobată

Colegiul Director al PD a aprobat ieri unificarea cu PLD, inregistrăndu-se 2 voturi "impotrivă" şi 2 abţineri, au declarat pentru Mediafax surse democrate. Conform surselor citate, unul dintre voturile "impotrivă" a fost exprimat de Sorin Frunzăverde. Cei care au votat impotrivă sau s-au abţinut au arătat că nu sunt contra fuziunii cu PLD, ci schimbării denumirii PD. Şi Delegaţia Permanentă a PLD a aprobat tot ieri unificarea cu PD, cu 60 de voturi "pentru" şi 3 voturi "impotrivă", ale reprezentanţilor judeţelor Buzău, Sălaj şi Caraş Severin.

×
Subiecte în articol: politic