x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    11 Dec 2007   •   00:00

Liberalii - Sancţiuni pentru filialele sub 12%

Fostul preşedinte al PNL Mircea Ionescu Quintus a declarat ieri, după şedinţa Delegaţiei Permanente, că s-a stabilit ca liderii filialelor care au obţinut sub 12% la euroalegeri să-şi prezinte demisia de onoare. Quintus a afirmat că in organizaţiile cu rezultate slabe vor fi organizate alegeri pentru noi conduceri. La şedinţă a participat şi ministrul demisionar al Justiţiei Tudor Chiuariu, insă tema oficială a fost prezentarea raportului după europarlamentare de către filialele partidului.

Tacit - Ordonanţa lui Chiuariu, adoptată

Senatul a adoptat tacit, la 5 decembrie, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 95/2007 pentru modificarea Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, declarată de Curtea Constituţională drept neconstituţională. Fiind o situaţie inedită, preşedintele de şedinţă, Doru Ioan Tărăcilă (PSD), a declarat după ce Senatul a luat act de adoptarea tacită a proiectului că "in cazul in care Curtea Constituţională a declarat drept neconstituţional acest act normativ, Camera Deputaţilor fie o va pune in concordanţă cu decizia Curţii, fie o va respinge".

PDL - Condus interimar pănă in 2009

Liderul democrat, Emil Boc, a declarat ieri că PDL va avea o conducere interimară iar, o dată cu alegerile din anul 2009, structura de conducere va include şi funcţia de preşedinte executiv. El a spus că PDL va fi condus interimar, pănă la alegerile din 2009, de un preşedinte, doi prim-vicepreşedinţi, un secretar general şi 26 de vicepreşedinţi şi secretari executivi. Potrivit lui Boc, in prezent nu se pot organiza alegeri interne in PDL, "in momente de campanie electorală". El a mai spus că sigla noului partid va fi "PD-L" şi păstrează culoarea portocalie.

Dan Iosif - 61.000 de euro pentru repatriere

Camera Deputaţilor a cheltuit 61.000 de euro pentru repatrierea trupului deputatului PSD Dan Iosif, decedat săptămăna trecută intr-o clinică din Siberia. Potrivit devizului aprobat ieri de conducerea Camerei, au mai fost cheltuiţi 58.000 RON pentru inmormăntare. Dan Iosif a fost inmormăntat sămbătă la cimitirul Eroilor Revo-luţiei. "Credem că am făcut un gest absolut normal şi sperăm să nu-l mai repetăm pentru nici un alt coleg parlamentar", a declarat ieri secretarul Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. (C.V.)

×
Subiecte în articol: politic