x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    15 Dec 2007   •   00:00
ŞCOALA OVIDIU ŞINCAI - Elena Băsescu s-a retras de la cursuri
Şcoala Europeană "Ovidiu Şincai" işi exprimă "sincerul regret" pentru retragerea Elenei Băsescu de la cursurile promoţiei 2007-2008, susţinănd că gestul fiicei şefului statului survine "unor atacuri josnice din partea unor jurnalişti". Instituţia cere Clubului Romăn de Presă să se sesizeze in acest caz şi să afirme public că prin hărţuiala la care a fost supusă Elena Băsescu, doar pentru că a ales o şcoală organizată de o fundaţie apropiată altui partid decăt PD "nu a fost conformă cu deontologia profesiei de jurnalist". (Carmen Vintilă)


PARLAMENT - Prm, contra sesiunii extraordinare
Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat ieri că partidul se pronunţă categoric impotriva convocării, in ianuarie 2008, a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pe "tema artificială" a votului uninominal. "Nu vin ei, parlamentarii, intr-o sesiune normală, obişnuită, darămite intr-o sesiune extraordinară, şi incă din cauza unei modalităţi de vot confuze, care nu interesează deloc pe cetăţeni şi care a fost pulverizată de populaţie, la referendum", a spus Vadim Tudor. (Carmen Vintilă)


DECIZIE - Şedinţă de Guvern romăno-spaniolă
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a convenit cu omologul său spaniol, Luis Zapatero, organizarea, in prima jumătate a anului 2008, a unei şedinţe comune a celor două guverne, a anunţat ieri, la Bruxelles, purtătorul de cuvănt al Executivului, Camelia Spătaru. Ea a precizat că data şi locul unde va avea loc şedinţa comună se vor stabili şi comunica ulterior, pe agenda şedinţei comune urmănd să se afle subiecte legate de relaţii bilaterale, printre care şi cea legată de situaţia romănilor din Spania. Pănă acum au mai fost organizate şedinţe comune cu Ungaria.


DECIZIE - Legea accesului la informaţii, păstrată
Iniţiatorii proiectului Codului de procedură administrativă, supus dezbaterii publice de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), au decis, ca urmare a consultărilor, menţinerea in afara acestui cod a legilor accesului la informaţii şi transparenţei decizionale. Mai multe ONG, cea mai vehementă fiind APADOR-CH, au criticat dur intenţia Executivului de a abroga legilor accesului la informaţii şi transparenţei decizionale prin introducerea unui Cod de procedură administrativă.

×
Subiecte în articol: politic