x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    18 Dec 2007   •   00:00

Din februarie - Anghel Iordănescu, senator PSD

Anghel Iordănescu va prelua de la 1 februarie 2008 mandatul de senator care va deveni vacant prin demisia senatorului PSD Teodor Filipescu din motive de sănătate, a declarat ieri pentru Mediafax preşedintele PSD Ilfov, Gabriel Oprea. "Mandatul de senator mă onorează, imi face plăcere că voi lucra in continuare in aceeaşi echipă social-democrată, din care fac parte din 2004 şi in care am rămas şi in aceşti ani de opoziţie, participănd la activitatea de partid", a declarat in exclusivitate pentru Mediafax fostul selecţioner.

Tăriceanu - Taxa auto, venit la buget

Premierul Tăriceanu a cerut miniştrilor Finanţelor şi Mediului să stabilească un sistem prin care taxa de primă inmatriculare auto să fie vărsată in continuare la bugetul de stat. El a solicitat celor doi miniştri să pregătească o ordonanţă de modificare a legislaţiei de mediu in care să se prevadă că aproximativ o treime din "taxa pentru poluare de la autoturisme", constituită in continuare ca venit la bugetul de stat, este vărsată la bugetul Ministerului Mediului, pentru diferite proiecte de reducere a gradului de poluare, au declarat pentru Mediafax surse ministeriale.

Parlament - PC susţine bugetul pe 2008

Parlamentarii PC vor susţine adoptarea proiectului de lege privind bugetul de stat pe 2008, cu amendamentele stabilite in comisiile parlamentare de buget-finanţe. Preşedintele Consiliului Executiv al PC, Codruţ Şereş, a menţionat că in comisiile de specialitate a fost acceptată o serie de amendamente ale conservatorilor care susţin activitatea aleşilor lor, amendamente care se referă la finanţarea modernizării şi reparării de drumuri, de şcoli sau la acordarea unor sume de echilibrare consiliilor judeţene unde sunt preşedinţi sau vicepreşedinţi membri ai PC. (Dana Piciu)

Cotroceni - Relaţiile cu Moldova, in atenţia CSAT

CSAT va discuta in sedinţa de astăzi despre intrebuinţarea for-ţelor armate la misiuni in afara teritoriului statului in 2008, continuarea restructurării şi modernizării Armatei şi "riscurile de natură teroristă generate de evoluţia situaţiei operative interne pe profil antiterorist", informează Preşe-dinţia. Surse oficiale au declarat pentru Mediafax, că CSAT va discuta şi relaţiile cu Republica Moldova, in special privind consecinţele deciziei autorităţilor de la Chişinău de a declara persona non grata doi diplomaţi romăni.

Din februarie - Anghel Iordănescu, senator PSD

Anghel Iordănescu va prelua de la 1 februarie 2008 mandatul de senator care va deveni vacant prin demisia senatorului PSD Teodor Filipescu din motive de sănătate. "Mandatul de senator mă onorează, imi face plăcere că voi lucra in continuare in aceeaşi echipă social-democrată, din care fac parte din 2004 şi in care am rămas şi in aceşti ani de opoziţie, participănd la activitatea de partid", a declarat pentru Mediafax fostul selecţioner.

O nouă conducere - Congresul PC, pe 27 ianuarie
Conservatorii işi vor alege, la congresul din 27 ianuarie 2008, noua echipă de conducere. Pănă la 7 ianuarie, se vor anunţa candidaturile la funcţia de preşedinte al PC, aspiranţii avănd obligaţia să aibă şi o platformă-program, după cum a precizat ieri purtătorul de cuvănt al PC, Bogdan Ciucă, după şedinţa Biroului politic al partidului. Candidaturile la preşedinţia partidului vor fi individuale. Celelalte funcţii de conducere, vicepreşedinţi, secretari, vor fi alese separat la congres. (Dana Piciu)

Senat - Ambulanţe speciale pentru sănge
Ministerul Sănătăţii va trebui să achiziţioneze 8 ambulanţe, căte una pentru fiecare regiune de dezvoltare, care să fie folosite numai pentru recoltarea de sănge de la persoanele care doresc să doneze, a decis ieri Senatul, adoptănd in acest sens o propunere legislativă a senatorilor Sorin Oprescu şi Marius Marinescu. Conform iniţiatorilor, suma necesară pentru achiziţionarea celor 8 ambulanţe speciale este de 500.000 euro, iar ministrul Sănătăţii şi-a dat deja acceptul pentru acest program. (A.N.)




Â

×
Subiecte în articol: politic