x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    05 Ian 2008   •   00:00

UNINOMINAL. Preşedintele PD-L, Emil Boc, şi-a exprimat ieri speranţa ca Legea privind votul uninominal să fie adoptată in sesiunea parlamentară care incepe in februarie, subliniind că pentru asta este nevoie de acordul PSD "pentru propriul lor proiect, care va fi susţinut de PD-L". "Mingea este in terenul PSD, care trebuie să decidă dacă rămăne consecvent cu propriul proiect sau cu amalgamul propus de Tăriceanu. Din punctul meu de vedere, jucăm pe o singură carte: votul uninominal de la referendum", a arătat Boc.

INIŢIATIVa PC. Partidul Conservator va depune la inceputul sesiunii viitoare o iniţiativă legislativă vizănd "recunoştinţa comună pentru revoluţionari şi pentru foştii deţinuţi politici", după cum a anunţat liderul partidului, Dan Voiculescu. "Parlamentul are datoria morală de a reglementa un răspuns egal de mulţumire din partea societăţii, pentru revoluţionari şi pentru cei care au plătit cu viaţa in inchisorile comuniste credinţa lor politică", a arătat el.

CONDIŢIE. Candidaţii PNL pentru funcţiile de primar şi consilieri locali sau judeţeni trebuie să prezinte liste de semnături de sus-ţinere reprezentănd cel puţin 5% din numărul de alegători ai localităţii in care candidează, după cum a declarat ieri liderul PNL Suceava, Ion Lungu. Acesta a precizat că viitorii candidaţi, la nivelul intregii ţări, vor fi stabiliţi in baza unor sondaje de opinie ce vor fi finalizate in cursul lunii februarie.

LISTE COMUNE PNL ŞI PNŢCD. Maramureş vor incepe la sfărşitul acestei săptămăni negocierile pentru participarea pe liste comune la alegerile locale din 2008, după cum a arătat preşedintele local al liberalilor, Cristian Anghel. PNL Maramureş şi-a anunţat deja comisia care să stabilească modul in care se va colabora cu ţărăniştii, aceasta fiind condusă de preşedintele organizaţiei, Cristian Anghel, primar al municipiului Baia Mare. El a mai declarat că negocieri similare au loc şi la Timişoara.

×
Subiecte în articol: politic