x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

13 Mai 2008   •   00:00

13 mai 2008



CHIUL ELECTORAL. Deşi doar 40 din cei 331 de deputaţi sînt candidaţi, de două săptămîni deputaţii vin la serviciu doar lunea şi marţea, iar începînd de săptămîna viitoare nu vor mai trece deloc pragul Parlamentului pînă după 1 iunie. Conducerea Camerei Deputaţilor a decis ieri ca deputaţii să lucreze începînd de lunea viitoare în circumscripţiile electorale. Aşadar, candidaţii vor putea să alerge liniştiţi după voturi fără să ducă grija indemnizaţiei şi să fie nevoiţi să-şi ia concediu de odihnă sau fără plată. (C.V.)

PROPUNEREA LUI NICOLICEA. Camera Deputaţilor va ţine cont de solicitările privind acordarea avizelor de începere a urmăririi penale în cazul deputaţilor doar dacă acestea vin de la Parchet, potrivit unei cereri de modificare a Regulamentului depusă de deputatul PSD Eugen Nicolicea. Deputaţii jurişti analizează, în urma solicitării DNA, dosarele deputaţilor PSD Miron Mitrea şi Adrian Năstase pentru a decide dacă vor da sau sau nu aviz privind începerea urmăririi penale. Nicolicea a precizat că cererea sa nu are nici o legătură cu Mitrea şi Năstase, propunerea sa urmînd să fie analizată de comisia de Regulament şi apoi de plen. (C.V.)

ANCHETĂ la CURTEA DE CONTURI. Grupurile parlamentare PNL şi PRM au cerut constituirea unei comisii parlamentare de anchetă cu privire la unii membri ai Curţii de Conturi. "Avînd în vedere gravele nereguli care ne-au fost sesizate cu privire la modul în care unii membri din conducerea Curţii organizează şedinţe de judecată, deşi legea le interzice, dar şi faptul că aceştia încasează sporuri ilegale de magistrat de sute de milioane de lei ne-au determinat să cerem înfiinţarea unei comisii care să analizeze aceste aspecte", se arată în solicitarea adoptată de conducerea Camerei. Pentru a putea fi înfiinţată comisia, cererea trebuie să fie adoptată şi de plen. (C.V.)

×
Subiecte în articol: politic