x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

08 Mai 2005   •   00:00


  • 9 mai 2005
  • GEOANA-ILIESCU. "De la Congresul National din 21 aprilie, m-am intalnit cu domnul Iliescu de doua ori. Prima oara a fost reticent, insa la a doua intrunire am discutat mai mult cu el. A inteles ca alegerea mea ca presedinte al PSD nu a reprezentat altceva decat un factor pozitiv si democratic", a declarat sambata liderul PSD, Mircea Geoana. El a precizat ca Iliescu nu are nimic personal cu el, fiind mai degraba deranjat de atitudinea "altor lideri ai partidului, pe care ii banuieste ca si-ar fi dat mana pe la spate".

    DESPRE ANTICIPATE. Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat ieri, intr-o emisiune televizata, ca ar fi acceptat ideea organizarii alegerilor anticipate doar daca Romania nu ar fi trebuit sa raspunda unor constrangeri legate de calendarul european de integrare, sustinand ca si presedintele Traian Basescu are aceeasi opinie. El a mai anuntat ca va organiza duminica viitoare, la 15 mai, o reuniune informala a membrilor Guvernului, in care sa fie discutate principalele probleme economice si sociale pentru perioada urmatoare.

    AVERTISMENT. Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat sambata ca, in cazul in care bugetul ministerului nu va fi suplimentat la rectificare, nu-si va putea respecta angajamentele. "Tot ce am putut face organizatoric am facut. De aici inainte vin achizitiile de echipamente, incadrari de oameni, constructii de cai de acces, dotari, chiar si de elicoptere, pentru ca de-abia am scapat cu 30 de elicoptere din 100, cate ni se cereau", a explicat Blaga. (Arthur Suciu)

    OBSERVATORI IN PE. Ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, si-a exprimat surprinderea sambata fata de decizia Parlamentului European (PE) privind amanarea primirii observatorilor romani pana in 2006. Presedintele PE, Josep Borrell, citat de FOCUS News Agency, a spus insa ca amanarea primirii observatorilor romani si bulgari in Parlamentul European in 2006 nu este un "lucru alarmant".

    ×
    Subiecte în articol: politic