x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

03 Mai 2005   •   00:00


  • 4 mai 2005
  • ACELASI LIDER. Ion Iliescu a declarat ieri ca nici nu se pune problema schimbarii liderului grupului PSD din Senat. "Dupa cum vedeti, raman lider de grup. Am si condus sedinta de grup", a spus ieri Iliescu. Totodata, el a respins cu un nu hotarat si ideea acceptarii oricarei functii in partid, fie ea onorifica sau executiva.

    BUNURILE REGELUI. Senatorii au decis ieri, prin vot nominal, sa adopte tacit proiectul legii privind bunurile Regelui, dupa ce reprezentantii Puterii si cei ai Opozitiei s-au certat aproape doua ore si au votat de doua ori prelungirea termenului de dezbatere a acestui act normativ in Senat.

    FACILITATI. Personalul didactic din unitatile de invatamant din zonele rurale, care nu au primit locuinta si utilizeaza autoturismele personale pentru a veni la serviciu, deoarece in zonele respective nu exista mijloace de transport in comun, va primi contravaloarea combustibilului consumat, au decis ieri deputatii la modificarea unui articol din Statutul personalului didactic.

    CATEDRALA. Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 19/2005 privind realizarea Catedralei Neamului pe Calea 13 Septembrie a primit ieri aprobarea plenului Senatului, in favoarea actului normativ pronuntandu-se 93 dintre cei 98 de senatori care au votat. (Aniela Nine)

    Cum statutul partidului prevede ca liderul de grup face parte din Biroul Permanent National, iar Iliescu a spus ca nu vrea sa faca parte din acest for de conducere, in perioada urmatoare ar trebui gasita o solutie: ori se va schimba liderul de grup, ori va fi desemnat un alt senator care sa participe la lucrarile Biroului Permanent. (Aniela Nine)

    RASPUNDERE. In perioada 23-29 mai, Guvernul va depune in Parlament proiectul noilor legi ale proprietatii, urmand sa isi asume raspunderea pentru aceste masuri. Parlamentarii coalitiei de guvernamant sunt asteptati azi sa-si depuna amendamentele la legile privind restituirea terenurilor agricole si forestiere si a imobilelor nationalizate, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, declarand ca observatiile privesc mai mult forma proiectului, principiile fiind deja convenite intre partidele la putere. (Monica Iordache)
    ×
    Subiecte în articol: politic