x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info

Info

de Jurnalul National    |    16 Aug 2007   •   00:00
SCRISOARE - Funar vrea scuze de la Băsescu
Senatorul PRM Gheorghe Funar respinge acuzaţiile de extremism formulate la adresa sa de şeful statului şi ii solicită acestuia să-şi argumenteze afirmaţiile, menţionănd că nu il va da pe şeful statului in judecată şi că, de aceea, ii va accepta eventualele scuze publice. Funar i-a adresat ieri lui Băsescu o scrisoare deschisă, după ce şeful statului l-a acuzat marţi că ar fi extremist şi că din cauza sa Clujul nu a beneficiat, pe timpul căt a fost edil al acestui oraş, de investiţii.


UDMR - Marko nu e incăntat de concurenţa UCM
Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat ieri că singura idee a UCM este de a lovi Uniunea, recunoscănd insă că nu se bucură că o grupare din afara UDMR incearcă să se inregistreze ca partid politic. El a mai spus "că nimeni nu impiedică UCM să se inregistreze dacă va indeplini condiţiile legale" şi că nu se va ocupa "de verificarea semnăturilor altora". Liderul UCM, Szasz Jeno, a solicitat sprijinul preşedintelui Băsescu ca instituţiile statului să lucreze obiectiv la inregistrarea Partidului Civic Maghiar.


PC - 7 sesizări impotriva lui Videanu
Consilierii generali ai PC au depus la Prefectură cinci sesizări in care primarul Capitalei, Adriean Videanu, este acuzat că a incălcat mai multe legi şi hotărări de Consiliu. Alte două sesizări au fost depuse de consilierii PC la Ministerul Finanţelor şi la Autoritatea Naţională pentru Monitorizarea Achiziţiilor Publice. "Videanu şi-a dat seama că nu poate rămăne in memoria bucureştenilor cu realizări, şi s-a găndit să rămănă cu căt mai multe legi şi hotărări incălcate. Noi in două săptămăni am găsit şapte legi pe care le-a incălcat", a arătat consilierul PC Octavian Petrovici.


AZI, IN COVASNA - Panoul cu Ţinutul Secuiesc, oficial
Autorităţile covăsnene vor monta astăzi oficial un panou cu inscripţia "Ţinutul Secuiesc" la intrarea in judeţ dinspre Braşov. Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Vajda Lajos, este un panou de promovare turistică a zonei, care are toate avizele necesare. Conducerea CJ susţine că pe seama acestui panou se face prea multă vălvă doar pentru că are inscripţionate cuvintele "Ţinutul Secuiesc", cătă vreme nimeni nu are nimic de comentat despre Ţara Bărsei, Ţara Moţilor ori Ţara Oaşului.

×
Subiecte în articol: politic