x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info Politic 1 septembrie 2007

Info Politic 1 septembrie 2007

de Jurnalul National    |    01 Sep 2007   •   00:00

Preşedintele PD, Emil Boc, a pledat ieri la şcoala de vară a femeilor democrate, pentru revizuirea Constituţiei după modelul francez, el militănd astfel pentru sporirea prerogativelor prezidenţiale.

GEOANĂ - Meleşcanu se vrea simpatic tinerilor

"Il ştiam pe domnul Meleşcanu ca pe un fost ministru de Externe. Ştiam că este un om care are mai multă educaţie", a spus ieri liderul PSD, Mircea Geoană, in replică la afirmaţiile făcute cu o zi in urmă de ministrul Apărării, şi anume că PSD "ori intră in rahat, ori se face de rahat" cu moţiunea de cenzură. "Unii politicieni simt nevoia la o anumită vărstă să se facă simpatici tinerilor", a incercat Geoană să găsească o explicaţie pentru cele spuse de Meleşcanu la Costineşti, la Şcoala de vară a TNL. (C.Vintilă)Â Â

BOC - Puteri mai mari  pentru preşedinte

Preşedintele PD, Emil Boc, a pledat ieri la şcoala de vară a femeilor democrate, pentru revizuirea Constituţiei după modelul francez, el militănd astfel pentru sporirea prerogativelor prezidenţiale. In opinia sa, preşedintele este cel care are legitimitatea votului cetăţenilor, dar are prea puţine părgii constituţionale, iar premierul, care este doar produsul "unei conjuncturi politice, al unui compromis politic şi al unor negocieri politice", are puteri executive prea mari. "Atunci este evident că apare acest conflict constituţional şi trebuie schimbat cadrul constituţional", a declarat Boc.

EUROALEGERI - Marko Bela, propus cap de listă

UDMR a propus ieri organizaţiilor civice care il susţin pe episcopul Tokes Laszlo ca lista de candidaţi pentru euroalegeri să-i aibă pe primele locuri, in ordine, pe preşedintele Uniunii, Marko Bela, şi pe liderul CNMT, Tokes Laszlo, ca un mesaj de colaborare şi unitate pe termen mediu şi lung. Neoficial, decizia Uniunii privind schimbarea lui Nagy Zsolt din fruntea listei pentru PE şi poziţionarea lui Marko pe acest loc a fost luată de conducerea Uniunii incă de zilele trecute, dar liderul UDMR nu a anunţat-o public. (A. Nine)

Â

FĂRĂ BRAND -MAE renunţă la Fabulous Spirit

Ministrul de Externe Adrian Cioroianu a anunţat ieri la Şcoala de vară a TNL de la Costineşti că a renunţat la campania de promovare a brandului de ţară Fabulous Spirit pentru că este "foarte scump şi nu are efecte". Cioroianu a spus că această campanie urma să coste 5 milioane de euro, iar pănă acum s-au cheltuit doar 100.000 de euro din această sumă. "Costa foarte mult şi o astfel de campanie nu ar fi mers atăt timp căt aflăm de romănce care scot ochii cu umbrela oamenilor prin Italia", a mai arătat Cioroianu. (Dana Piciu)Â Â Â Â Â Â

×
Subiecte în articol: politic