x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info politic

Info politic

04 Dec 2007   •   00:00

Senatorii şi deputaţii se vor reuni măine dimineaţă in şedinţă comună pentru a se pronunţa, prin vot secret, asupra numirii liberalului Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE.

Sie - Ungureanu, la măna aleşilor

Senatorii şi deputaţii se vor reuni măine dimineaţă in şedinţă comună pentru a se pronunţa, prin vot secret, asupra numirii liberalului Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE. Ungureanu a fost nominalizat pentru această funcţie la sfărşitul lunii noiembrie de preşedintele Traian Băsescu, postul fiind vacant incă din luna martie, după ce Claudiu Săftoiu a demisionat. In aceeaşi şedinţă, parlamentarii vor fi informaţi de Curtea Constituţională cu privire la rezultatele referendumului pentru uninominal, şi vor face anumite modificări in componenţa comisiilor SRI şi SIE. (C.V.)

Londra - Tăriceanu, in vizită la Brown

Premierul Călin Popescu Tăriceanu se va afla măine la Londra, unde se va intălni cu omologul său britanic, Gordon Brown, cu care va discuta, potrivit Mediafax, atăt despre şedinţa din această lună a Consiliului European, căt şi despre legislaţia britanică privind forţa de muncă. Tăriceanu se va intălni şi cu oameni de afaceri britanici interesaţi de extinderea investiţiilor in Romănia, precum şi cu reprezentanţi ai comunităţii romănilor care trăiesc in Marea Britanie şi ai Parlamentului britanic.

Pc - Prima inmatriculare, atacată iar

Conservatorii vor ca taxa de primă inmatriculare să fie anulată, considerănd că aceasta este abuzivă şi discriminatorie, deoarece in acest moment o maşină este o necesitate şi nu un lux. In acest sens, conservatorii au şi depus incă de săptămăna trecută o iniţiativă legislativă care prevede eliminarea taxei auto de primă inmatriculare şi returnarea banilor celor care au achitat-o deja. Şi democraţii cer anularea acestei taxe şi returnarea banilor, liderul PD, Emil Boc, anunţănd că pediştii vor depune şi ei azi un proiect de lege in acest sens.

Decizie - PD nu negociază cu nimeni

Liderul democrat, Emil Boc, a anunţat ieri că PD a decis să rămănă in opoziţie şi că nu negociază cu nimeni intrarea la guvernare. "Nu avem nici un fel de negociere sau discuţie cu PSD pentru a forma o majoritate in vederea accederii la guvernare a PD", a spus Boc, precizănd că declaraţiile unor lideri PSD, potrivit cărora democraţii ar negocia intrarea la guvernare cu social-democraţii, "sunt lipsite de fundament şi nu au nici un fel de acoperire politică".

×
Subiecte în articol: politic