x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info politic 13 iunie 2007

Info politic 13 iunie 2007

13 Iun 2007   •   00:00

PD s-a răzgăndit - Alianţa D.A., ucisă şi la tribunal
Democraţii au decis să ceară in justiţie actul de deces al Alianţei D.A. "Am aşteptat pănă in ultimul ceas să vedem dacă mai este posibilă o refacere a Alianţei D.A. printr-o guvernare PD-PNL-PLD, dar nu este posibil. Vom incepe de săptămăna viitoare demersurile juridice, pe lăngă cele politice, pe care colegii liberali le-au pus la punct privind distrugerea Alianţei, ca din punct de vedere juridic ea să fie desfiinţată", a declarat liderul PD, Emil Boc. (Oana Stancu)

Propunere PC Corigenţele, inaintea capacităţii
Partidul Conservator i-a solicitat ieri ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, să emită un ordin prin care examenele de corigenţă pentru elevii de clasa a VIII-a să fie organizate inaintea examenului de capacitate, astfel incăt elevii care au corigenţe să nu mai piardă un an pănă cănd vor putea susţine testele naţionale. Ministrul Adomniţei a declarat insă aseară Mediafax că această propunere nu poate fi acceptată fără a explica motivul refuzului. Sesiunea de corigenţe pentru clasele a VIII-a se desfăşoară intre 11-13 iulie, iar testele naţionale incep in 18 iunie. (A.N.)

Marko cere pace cu şeful statului

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri că Uniunea doreşte să incheie polemica sa cu şeful statului, chiar dacă au păreri diferite asupra construcţiei instituţiilor democratice. "Suntem conştienţi că el are altă viziune asupra construcţiei instituţiilor democratice, noi avem o altă viziune, vom incerca să ne impunem această viziune, dar nu dorim să fim intr-o polemică permanentă. Dacă vom fi lăsaţi, bineinţeles", a precizat Marko Bela. (Aniela Nine)

Imobile RAAPPS - Opoziţie la vănzarea prin licitaţie publică

O propunere legislativă a senatorului PD Marius Marinescu de modificare a Ordonanţei nr. 19/2002, care solicita ca locuinţele din patrimoniul RAAPPS să fie văndute numai pe bază de licitaţie publică, a primit raport negativ ieri de la comisia juridică a Senatului. Proiectul mai prevedea eliminarea din textul ordonanţei a prevederilor "excepţionale", care pot genera abuzuri, cum ar fi acordarea de locuinţe pe criterii arbitrare de către primul-ministru. Nemulţumit de decizia senato-rilor-jurişti, Marinescu i-a acuzat pe aceştia că "ţin cu mafioţii care beneficiază de respectivele imobile". (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic