x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info politic 14 iunie 2007

Info politic 14 iunie 2007

14 Iun 2007   •   00:00

Propunere - Ponta şi Dăncu riscă excluderea

Liderul PSD Bucureşti Marian Vanghelie a fost mandatat de conducerea organizaţiei să propună Comitetului Executiv Naţional excluderea din partid a vicepreşedinţilor Victor Ponta şi Vasile Dăncu, din cauza "jocurilor de interese ale celor doi", precum şi a declaraţiilor critice făcute in ultima perioadă la adresa conducerii PSD. In replică, Dăncu a spus că Vanghelie, "care este un fin analist, va vorbi despre lucrurile care merg sau nu in PSD, vom revendica ideologia partidului dacă este cazul, iar dezbaterea internă este foarte bună"

Reexaminare - Senatul il refuză pe şeful statului

Plenul Senatului a respins cererea formulată de preşedintele Băsescu, de reexaminare a legii privind sprijinul acordat romănilor de pretutindeni. Senatorii au considerat că prin observaţiile aduse in cererea sa preşedintele schimbă "intreaga filosofie" a iniţiativei legislative, aşa cum a fost adoptată de Parlament. Una din nemulţumirile preşedintelui legate de acest proiect este că i se iau atribuţiile privind legătura sa cu romănii de pretutindeni. (Dana Piciu)

Băsescu, criticat de societatea civilă

Membrii Societăţii Timişoara şi-au arătat surprinderea faţă de faptul că Traian Băsescu l-a avansat la gradul de general de brigadă pe fostul ofiţer de Securitate Nicolae Viorel Stanca, apreciind drept "nefericit" acest gest al preşedintelui. Conducerea organizaţiei consideră că "demersurile pentru reformarea morală a clasei politice romăneşti işi pot pierde uşor din credibilitate printr-o măsură cum este această avansare in grad" şi susţine că "nepotrivirile dintre discursul preşedintelui Romăniei şi faptele sale pot crea derută in sănul societăţii romăneşti".

.

Tăriceanu - Procurorii au ajuns "stat in stat"

Premierul Tăriceanu şi miniştrii au avut ieri o discuţie privind sistemul juridic, in care au apreciat că Romănia e pe cale să devină un stat excesiv al procurorilor, problemă despre care şeful Guvernului a discutat şi cu preşedintele CE, Jose Barroso. Potrivit Mediafax, Tăriceanu a afirmat că fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a creat un sistem in care justiţia a ajuns să se controleze pe ea insăşi, iar procurorii au devenit un stat in stat. Aseară, la Antena 3, Tăriceanu a negat că ar fi făcut asemenea declaraţii despre procurori.

×
Subiecte în articol: politic