x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Info Politic 14 noiembrie 2007

Info Politic 14 noiembrie 2007

de Jurnalul National    |    14 Noi 2007   •   00:00

Conservatorii vor lansa măine la Tărgu-MureşÂ "Statutul romănilor din Ardeal", iar la acţiune l-au invitat şi pe preşedintele UDMR, Marko Bela.

LANSARE PC - Statutul romănilor din Ardeal

Conservatorii vor lansa măine la Tărgu-MureşÂ "Statutul romănilor din Ardeal", iar la acţiune l-au invitat şi pe preşedintele UDMR, Marko Bela. "Acest statut doreşte să-i protejeze pe romănii din zonele in care sunt minoritari şi conţine articole din Constituţie. Nu este impotriva nici unui partid, iar pentru a arăta acest lucru l-am invitat pe preşedintele UDMR, căruia vrem să-i dăm ocazia să demonstreze bunele sale intenţii faţă de romănii din zonele in care sunt minoritari", a declarat purtătorul de cuvănt al PC, Bogdan Ciucă. (D.P.) Â

SESIZARE - Liderul PC, părăt la CNCD

Surse oficiale susţin că Uniunea Civică Maghiară, organizaţia Sf. Gheorghe, a trimis o sesizare Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării in care solicită analizarea unor declaraţii ale liderului PC Dan Voiculescu, făcute la Tg. Mureş. Este vorba despre declaraţiile, potrivit cărora cetăţenii romăni de naţionalitate maghiară să piardă cetăţenia romănă dacă nu işi insuşesc in termen de doi ani corect limba romănă. UCM mai consideră discriminatoriu şi tratamentul egal al elevilor romăni şi de altă naţionalitate la examenele de limba romănă. (G.A.)

PE NET - Ion Iliescu s-a făcut blogger

Senatorul PSD Ion Iliescu şi-a făcut şi el blog. "Am multe de spus! Am fost preşedintele Romăniei, actualmente sunt senator şi... incepănd de astăzi, 12 noiembrie 2007, am intrat in universul bloggerilor. Cu multă simpatie vă invit la dialog", scrie preşedintele de onoare al PSD in materialul prin care şi-a lansat la apă blogul personal (...). Ieri, Iliescu a explicat că şi-a deschis blogul stimulat de nişte "colaboratori", deşi la inceput acest mod de comunicare i s-a părut "un fel de mahala in scris". (L.D.)

ZIARIŞTI - Codul Penal, modificat iar

Deputaţii au "clarificat" ieri textul controversatului articol 195 din Codul Penal privind violarea corespondenţei, pe care il modificaseră recent, şi care, potrivit anumitor interpretări, pedepsea ziariştii care divulgau informaţii. In forma adoptată ieri, vor fi sancţionaţi pentru divulgarea conţinutului convorbirilor, interceptărilor audio şi video, fără drept, funcţionarii care au in atribuţiile de serviciu păstrarea secretului profesional şi a confidenţialităţii informaţiilor. Pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 5 ani. (C.V.)

×
Subiecte în articol: politic